Три країни відмовились їхати: півфіналу чемпіонату Європи зі спідвею у Рівному не буде

19 Червня 2021, 11:33
рівне 2807
рівне

У суботу, 26 червня у Рівному 0 16:00 відбудеться Міжнародний турнір зі спідвею до Дня молоді за участі гонщиків з Польщі, Литви, Данії та України, але півфіналу чемпіонату Європи не буде. 

Про це пише ЧаРівне.

Як повідомив голова Клубу вболівальників рівненського спідвею Сергій Головня, 16 червня був останній день, коли Європейські Федерації мали надіслати списки учасників півфіналу чемпіонату Європи зі спідвею у Рівному, який мав відбутися 26 червня, Федерації таких країн, як Фінляндія, Норвегія та Італія відмовились від участі у змаганнях в Україні. 

«Не дивлячись на те, що усім учасникам змагань організаторами було надіслано роз'яснення щодо обмежень та загальної ситуації в країні вцілому, спричинених пандемією COVID-19, а також правил проїзду кордону, Федерації таких країн, як Фінляндія, Норвегія та Італія відмовились від участі у змаганнях в Україні. Тому проведення півфіналу №1 в якому мали розігруватись три путівки до фіналу чемпіонату Європи серед пар у французькому Маконі виявились недоцільними», - пише Головня. 

Також він додав, що подібна ситуація наразі складається і в Угорщині. 10 липня на треці у Надьхалаші відбудеться півфінал №2 парної першості. За погодженням з FIM-Europe та ФМСУ українська пара у складі Олександр Локтаєв та Марко Левішин стартуватиме у цій відбірці.

«До позитивних новин можна віднести те, що знову ж таки за погодженням з FIM-Europe Фінал чемпіонату Європи серед пар у 2022 році гарантовано відбудеться в Рівному. Сподіваємось, що вже найближчим часом ми не будемо змушені стикатися з проблемами такого роду», - каже Головня. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024