Письменниця з Рівного вирушить у пішу подорож до Одеси

25 Травня 2021, 08:37
Ксенія Циганчук 1853 Джерело: з Фейсбук
Ксенія Циганчук

Рівненська авторка детективів Ксенія Циганчук на початку червня вирушить у піший похід до Одеси.

У подорож Ксенія Циганчук піде з подругою. Про це рівнянка написала на своїй сторінці у Фейсбук.

Авторка детективів з Рівного Ксенія Циганчук на своїй сторінці у Fаcebook написала: шостого червня вирушає до Одеси разом з подругою Наталією Шнурик. Також жінка опублікувала список із населених пунктів, які вони проходитимуть.

«У мене подорожні змінювалися кілька разів. Чоловік, який мав іти – передумав, пізніше погодилася ще одна людина, але не змогла. І ось тепер вже остаточно погодилася ще одна дівчина», — письменниця розповіла деталі журналістам Суспільного.

що вже налаштувалися на довгий перехід, хоча й доволі схвильовані. Останнім часом, — уточнила рівнянка, посилено готувалися до походу, складали списки необхідного та маршруту, готували сувеніри для тих, кого зустрінуть дорогою, у кого ночуватимуть.

«Деякі знайомі допомагають. Один читач надіслав камеру, сказав: прийдете, то повернете, та пообіцяв фітнес-трекер. Наташі сусід подарував три дощовики, але залишається багато того, що потрібно», — сказала Ксеня Циганчук.

Також вона зазначила: мета походу не змінилася – побачити цікаве, поспілкуватися з різними людьми, вивчити країну. Опісля — написати книгу про досвід подорожування пішки. У цій книзі, — уточнила письменниця, хоче звернути увагу на відмінність кухонь різних областей.

У медиків дівчата не консультувалися, проте не вважають похід шкідливим для їхнього здоров'я.

«Це ж просто ходьба. Якщо будемо надто стомлені, то в якомусь населеному пункті затримаємось, перепочинемо. У нас немає мети заганяти себе, у нас є мета отримати задоволення від цієї подорожі», — пояснила жінка.

І додала: похід розрахований на три тижні, але допускають, що він може затягнутися щонайменш на тиждень.

«Можливо десь буде перепочинок, та й сам маршрут… Google видає 650 кілометрів, але сусід розповів, що їхав з Одеси до Рівного і йому показало відстань 780 кілометрів. Бо там якісь горби, обходи, які картами не прораховані», — розповіла вона.

Посилено дівчата не тренувалися, але залюбки ходили з Рівного до Острога, Клевані та Костополя. Шлях до цих міст — близько 40 кілометрів. Саме таку відстань планують долати пішоходи щоденно на шляху до Одеси.

«Ми придумали прикольну річ – Наталя розробила дизайн і плануємо зробити кепки, бейсболки, сумки і брелоки з логотипом «Україною пішки». Якщо хтось захоче долучитися – може придбати, і ці гроші теж підуть на покупки для походу. Брелоки ми будемо залишати як сувенір, пам'ять людям, де ми будемо зупинятися», — розповіла Ксенія Циганчук.

Усю інформацію та фотозвіти про подорож публікуватиме на своїх сторінках у соцмережах.

 Читайте також: Рівненські гімнастки перемогли на Вінничині

26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024