Школярі з Рівного вперше в історії краю виступили на Літній гімназіаді України

13 Травня 2021, 19:35
818

Відбулася ІІІ Літня гімназіада України.

Упродовж 6–9 травня в Києві в залік ІІІ літньої Гімназіади України провели змагання з бадмінтону серед школярів. Бадмінтон вперше був включений до числа видів спорту цього комплексного спортивного заходу. Участь у бадмінтонних баталіях вперше в спортивній історії краю взяли школярі з Рівного.

Рівненщину представляли учні Рівненської ЗОШ №8. Олег Пелех, Дарина Бондарчук та Дарина Стихун змагались у трьох категоріях (одиночна, парна та змішана парна) з п’яти. Загалом участь у бадмінтонних змаганнях узяли представники семи регіонів України.

У підсумку команда Рівненської області посіла 7-ме загальнокомандне місце, а у своїй групі областей стала третьою. Основні нагороди Гімназіади вибороли команди Харківської, Миколаївської та Одеської областей.

Команду Рівненщини підготували: тренер Олександр Самсонюк, тренер-представник – Микола Дєдовець, учитель фізичного виховання ЗОШ №8 Богдана Ковальчук.






 

Відокремлений підрозділ Федерації бадмінтону України у Рівненській області вдячний за сприяння в організації участі команди в ІІІ літній Гімназіаді України Управлінню освіти і науки Рівненської ОДА та Рівненському обласному відділенню Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024