Волинянин став п'ятим на Чемпіонаті Європи в Торуні

06 Березня 2021, 12:10
769

У Торуні триває чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні.

На дистанції 800 метрів серед чоловіків Україну представляли два атлети – Олег Миронець і волинянин Євген Гуцол. Як повідомляють на сайті Федерації легкої атлетики України, Євгену Гуцолу вийти до півфіналу не вдалося. Він подолав 800 метрів за 1:49.хв, але такий результат дозволив бути в його забігу лише п’ятим, а для потрапляння далі необхідно було фінішувати серед перших трьох.

Натомість Олег Миронець став другим (1:49.76 хв), що дозволило йому вийти в півфінал.

Пресслужбі ФЛАУ Євген Гуцол розповів, що частково не зміг прийти в належну форму перед європейськими змаганнями, адже «випав» із підготовки на два тижні через травму.

«Попри все у Торуні прагнув вийти у півфінал, боровся. Коли ми зійшлися на одну доріжку, у мене була дуже зручна позиція, третя. Розрахував, що так ми пробіжимо метрів 400, але вже на відмітці 250 метрів мене почав обходити один спортсмен, я намагався підлаштуватися за ним на другу доріжку, в результаті пропустив ще двох атлетів і з вигідної третьої позиції перемістився на шосту. Не чекав такого. Але повторюсь, якби був у кращій формі, відіграв би.
Розумів, що вже все втрачено, але хотів обігнати хоча б кого зможу, адже боротися завжди потрібно до останнього. Особливої радості це не принесло, бо між п’ятим і шостим місцем ніякої різниці. Але хочеться бути чесним перш за все перед собою і тренером. Тому до останнього кроку намагався покращити становище»,  – зізнався волинський легкоатлет.

До слова, показавши боротьбу на дистанції 400 метрів серед чоловіків, до півфіналу не зумів пробитися і досвідчений волинський спортсмен Данило Даниленко.

Але Волинь ще має спортивну надію. 6 березня на дистанції 60 метрів виступатиме ще один волинянин Ерік Костриця, якому бажаємо переможного забігу! 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024