Рівненська «Регіна» вперше потрапила до «фінал чотирьох» кубку України

09 Лютого 2021, 08:39
1184

У Вінниці рівненська «Регіна», посівши друге місце в групі, уперше у своїй історій вийшла у «фінал чотирьох» кубку України з волейболу.

Цей етап змагань був досить напруженим, тож багато матчів тривали більше ніж три партії. Про це пише «ЧаРівне».

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» – «Аланта» 1:3(19:25, 25:22, 19:25, 19:25)

Першим суперником рівненської команди за календарем була слобожанська «Аланта». Претензії на перемогу гравчині «Аланти» продемонстрували вже в стартовій партії. З самого початку слобожанські волейболістки пішли у відрив, причому рахунок 21:9 виглядав вкрай загрозливо. Однак ще до закінчення сету волейболісткам «Регіни» вдалося дещо стабілізувати свою гру і хоч партію не врятували, проте свою гру знайшли.

Погасивши стартовий натиск суперниць, у другій партії рівненські волейболістки почали диктувати умови гри. Їм вдалося забезпечити собі комфортну перевагу в закінченні ігрового відрізку і зрівняти рахунок в матчі.

Третій сет пройшов за ініціативи команди з Слобожанського. Власне якщо не рахувати стартового відрізку «Аланта» в цій партії виглядала краще і заслужено перемогла 25:19.

До всіх негараздів ще й в четвертому сеті, коли «Регіна» здобула перевагу в п’ять м’ячів стався провал 0:9 і матч було остаточно програно.

«Галичанка-ЗУНУ» – «Регіна-МЕГУ» – 1:3 (23:25, 16:25, 25:23, 22:25)

Наступна гра з тернопільською «Галичанкою» набула статусу вирішальної. У першій партії перед вирішальними розіграшами рахунок був рівний 22:22. У цей момент багато що вирішили дії Анни Єфременко. Її атака та ейс були як ніколи потрібні. А вирішальну точку поставила Уляна Котар – 25:23.

Друга партія пройшла за повної переваги рівнянок. З самого початку і до завершення сету «Регіна» повністю контролювала перебіг подій не надаючи суперницям жодних шансів.

І все ж завершити гру в трьох партіях не вдалося. Хоча деякий час здавалося, що все до цього йде. Команди почергово виходили вперед і врешті решт ближче до закінчення партії рівнянки повели 16:13. І знову стався провал. Цього разу ривок суперниць 7:1 і довелося наздоганяти. «Регіна» майже впоралася з завданням але останнє слово залишилося за тернопільчанками.

Гра продовжилася і четверта партія, напевне, стала самою напруженою. На закінчення команди вийшли за рівного рахунку 20:20. Після трьох поспіль набраних очок рівненською командою, «Галичанка» впритул наблизилася до нашої команд однак Валерія Паршина та Таїсія Хорольська принесли «Регіні» перемогу. Таким чином для вирішення головного завдання потрібно було перемагати господарок.

«Регіна-МЕГУ» – «Білозгар-Медуніверситет» 3:1 (25:9, 14:25, 25:12, 25:17)

«Білозгар-Медуніверситет» - єдина команда, яка на цій стадії представляла вищу лігу українського жіночого волейболу. А от у «Регіни» вже не було права на поразку.

Вигравши стартовий сет, рівненська команда повністю провалила другий. З початку третьої партії на майданчику було видно лише одну команду – «Регіну» і господарки тільки під завісу сету зуміли виповзти з «десятки».

У четвертій партії також жодних питань по визначенню переможця не виникало. «Регіна-МЕГУ» впевнено йшла у відрив і демонструвала перевагу впродовж усієї партії.

Отож, вперше в історії «Регіна» в «фіналі чотирьох» Кубка України.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024