«Волинь» – «Полісся»: анонс матчу західноукраїнського дербі

26 Жовтня 2020, 08:33
західноукраїнське протистояння «Волині» та «Полісся» 1519
західноукраїнське протистояння «Волині» та «Полісся»

Сезон Першої ліги – у розпалі! За щільного графіку, зумовленого пізнім початком чемпіонату, командам дуже часто доводиться грати в будні дні. Не стане винятком і звітний тур, який майже повністю команди-учасниці проведуть у післявиборчий понеділок. А у Луцьк вперше за 19 років повернеться цікаве західноукраїнське протистояння «Волині» та «Полісся».

Про це інформує офіційний сайт ФК Волинь.

Чемпіонат України. Перша ліга, 9 тур. 26 жовтня, Луцьк, стадіон «Авангард». Початок – 16:00. Без глядачів. Пряма трансляція – телеканал «Аверс».

У гості до «Хрестоносців» їде дійсно хороший суперник. Найбільш непробивна команда Першої ліги під керівництвом Сергія Шищенка пропустила у шести матчах лише двічі та ще не зазнавала поразок в сезоні.

До і так міцного складу новачка Першої ліги додалося чимало футболістів з хорошим досвідом виступів у ПФЛ – зокрема, багаторічний плеймейкер «Миколаєва» Андрій Ковальов, а також інші добре знайомі «Волині» суперники – Вадим Жук, Євгеній Шевченко, Євген Трояновський, Максим Гавриленко. 

Крім того, команда укомплектувалася й талановитою молоддю, та мала можливість повноцінно готуватися до нинішнього сезону.

Цей міцний горішок не змогли розколоти лідери чемпіонату – з «Металістом 1925» та «Чорноморцем» житомиряни зіграли унічию. Можна не сумніватися, що зі щитом «зелено-жовті» планують поїхати додому й з Луцька…

На ходу, без будь-якого перебільшення, зараз і «Волинь». В останніх чотирьох матчах підопічні Василя Сачка здобули 10 очок, а у трьох попередніх іграх залишили ворота на замку.

Переконливим для «Волині» вийшов другий тайм проти «Альянсу»: Ігор Сікорський забив свій ювілейний, 50-й гол у чемпіонатах України, і разом з Євгеном Протасовим та Іваном Цюпою увійшов до символічних збірних туру Першої ліги. Не можна не відзначити й результативний дебют Богдана Оринчака, який віддав першу гольову передачу в складі «Хрестоносців».

Загалом, до матчу команда готується в гарному настрої, а на тижні до «Волині» приєднався ще один новачок – французький футболіст Джуліан Рюффьєр Кейта. 

А в останньому турі Другої ліги «дублями» за «Волинь-2» відзначилися Назарій Богомаз та Максим Войтіховський, що лише додасть позитивних роздумів тренерському штабу напередодні звітної гри.

Без сумніву, хоч і за порожніх трибун, але й з віртуальною підтримкою вболівальників на рідному полі волиняни будуть боротися тільки за позитивний результат!

VERSUS

Команди мають велику історію протистоянь у радянські часи і набагато меншу – в українських змаганнях.

Востаннє команди офіційно зустрічалися ще у далекому та переможному для «Волині» чемпіонаті Першої ліги 2001-2002 – «Хрестоносці» тоді перемогли вдома 2:0, а на виїзді поступилися 2:3 (до слова, всі чотири голи у цих зустрічах за нашу команду забивав її нинішній керманич Василь Сачко).

Статистика «Волині» проти «Полісся»: 62 матчі, 15 перемог, 20 нічиїх, 27 поразок, різниця 71:93

Вдома: 31 матч, 13 перемог, 10 нічиїх, 8 поразок, різниця 48:33

В гостях: 31 матч, 2 перемоги, 10 нічиїх, 19 поразок, різниця 23:60

В чемпіонаті та Кубку України: 12 матчів, 6 перемог, 2 нічиї, 4 поразки, різниця 20:11

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024