У Лесиному виші людей із інвалідністю вчать грати в бочу

03 Вересня 2020, 16:09
1005

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки на факультеті фізичної культури, спорту та здоров‘я відбулося урочисте відкриття спортивного заходу з розвитку боча серед спортсменів з інвалідністю із ураженнями опорно-рухового апарату.

Святкове відкриття відбулося 2 вересня. Про це повідомляють на сторінці Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» у фейсбуці.

Цей захід відбувається за підтримки Національного комітету спорту інвалідів України та партнера НКСІУ #Моршинська і триватиме з 25 серпня по 6 вересня 2020 року.
Програма спортивного заходу передбачає: щоденні тренування з гри боча, відвідування замку Любарта, «Сонячного кафе» та будинку з химерами, змагання зі стрільби з лука, прогулянка у Луцькому зоопарку та парку ім. Лесі Українки, відпочинок у рекреаційному комплексі з басейном та сауною, змагання «Веселі старти», відвідування Волинського краєзнавчого музею, музею Волинської ікони та РЦ «Промінь». У вечірній час учасники отримають майстер-клас із гри у шашки під керівництвом тренера збірної команди України Мударісова Дмитра Закійовича.





 

Довідково:

Боча – це гра з набором м’ячів з шести синього, шести червоного і одного білого або жовтого кольору, що входить до переліку паралімпійських видів спорту для інвалідів. Гра відбувається на рівному майданчику розміром 2,5 на 6 метрів. Параметри м’ячів в боча також строго регламентовані: вага 275 грам і окружність 270 міліметрів. Суть гри полягає в тому, що гравці намагаються максимально наблизити м’ячі свого кольору до білого м’яча.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024