1/4 Кубку Рівненщини: ФК «Грем’яче» вибив із турніру першолігову «Коливань»

27 Серпня 2020, 18:26
1/4 Кубку Рівненщини: ФК «Грем’яче» вибив із турніру першолігову «Коливань» 3102
1/4 Кубку Рівненщини: ФК «Грем’яче» вибив із турніру першолігову «Коливань»

На Рівненщині стартував Кубок області з футболу сезону 2020 року. У середу, 26 серпня, команди зіграли матчі 1/8 фіналу.

На сільському стадіоні Вельбівного ФК «Грем’яче», який має «вельбівненський кістяк», приймав ФК «Коливань» із Клеваня.

Гості розпочали з центру поля, одначе грем’ячівці на перших хвилинах здобули право на кутовий. Утім, команди тільки пристрілювалися, тому удар не становив жодної  загрози для клеванців. «Коливань» ринулася вперед, нападник зумів прорватися по флангу, де його зупинив Ігор Сиргі. «Світло-зелені» відповіли непоганою атакою: Вадим Тишкун із флангу віддав на Сергія Непомнящого, якому не вдалося влучити в площину воріт.


 

Після десятихвилинки, у якій суперники вишуковували слабкі місця один одного, посипалися фоли. Спочатку Вадим Тишкун притримав нападника, а наступний доволі сумнівний стандарт «привіз» Олександр Марченко. Леонід Козяр пробив повз стінку і повз рамку воріт.

Грем’ячівці розіграли непогану комбінацію. На 13 хв. Сергій Непомнящий отримав передачу з лівого флангу й в один дотик замкнув – 1:0.

«Коливань» спробувала тиснути. Олександр Марченко грубо зупинив суперника, але штрафний удар гостей зашпортався в захисті. Леонід Козяр із другої спроби пробив по воротах, але м’яч став легкою здобиччю Руслана Рижика.

На 20 хв. Сергій Непомнящий міг подвоїти перевагу. Олександр Марченко навісив зі стандарту, а бомбардир у падінні через себе спробував переправити кулю в площину воріт. Ефектно, але мимо.

«Світло-зелені» наполегливо проривалися до воріт «Коливані», унаслідок чого отримали  право на ще один стандарт. Валерій Жилюк сильним ударом запустив вище стінки, однак м’яч лизнув перекладину й вилетів за межі поля. Уже за дві хвилини Олег Груша з центру дав на хід Сергію Непомнящому, той вийшов сам на сам із воротарем і, пробивши під дальню штангу, оформив дубль – 2:0.

Наприкінці першого тайму «Коливань» здобула право на перспективний штрафний, однак голкіпер надійно забрав м’яч. «Світло-зелені» пішли в контратаку: Дмитро Гаврилюк опинився у штрафному і впав через поштовх, який суддя проігнорував. Натомість Віктор Кир’ях відповів свічкою над воротами Руслана Рижика. Зі свого боку Ігор Сиргі протягнув правим флангом – захисник зіграв на відбій.

Ще один свій момент змарнував Валерій Желюк, який отримав передачу від Ігоря Сиргі й пробив надто високо.

Перед ворітьми Валерій Желюк
Перед ворітьми Валерій Желюк

 

На 40 хв. виникла пожежа в штрафному «Грем’ячого» – Леонід Козяр вийшов сам на сам із голкіпером, але Руслан Рижик у падінні врятував свої ворота. До кінця тайму гості ще мали кілька нагод відігратися, однак усі удари ставали легкою здобиччю голкіпера.


 

Другий тайм із центру поля розпочали грем’ячівці й, прорізавши захист, дісталися до воріт суперника. Але Валерій Желюк пробив мимо. Команді довелося відтягуватися через атаку гостей, яку захист «світло-зелених» зумів перевести на кутовий. Однак після подачі стандарту м’яч отримав Дмитро Баранов, Рижик не встиг зреагувати – 2:1.

Відквитавши гол, «Коливань» активізувалася. На «Грем’яче» посипалися попередження, однак стандарти летіли або повз рамку, або легко діставалися захисникам.

На 60 хв. перед Віталієм Кравчуком замайоріло жовте світло. Упродовж наступних п’яти хвилин грем’ячівці відповіли двома ударами по воротах «Коливані» – Валерій Желюк не встиг обробити м’яч і пробив потужно, але не точно, а Дмитро Гаврилюк віддав точно на воротаря.


 

На 66 хв. Віталій Кравчук знову грубо зіграв проти нападника й залишив команду в меншості. Стандарт прийняла на себе стінка. Дмитро Баранов зіграв на добиванні та спрямував м’яч у ворота. Грем’ячівців урятувала стійка!

Господарі відповіли швидкою атакою. Довести момент до кінця не вдалося – Сергія Непомнящого збили на підході до штрафного, суддя порушення не побачив. Однак на 78 хв. рефері таки свиснув – після падіння Дмитра Гаврилюка, який виходив сам на сам із голкіпером, суддя вказав на одинадцятиметрову позначку, захисник відбувся усним попередженням. Натомість місцеві вболівальники вимагали червоної картки. Сергій Непомнящий холоднокровно пробив: воротар угадав напрямок, однак не дотягнувся – 3:1.

На 84 хв. у власному штрафному сфолив Петро Ярмолюк. Руслан Рижик зреагував на удар з одинадцятиметрової позначки і проявив миттєву реакцію на добиванні. На 90+2 хв. Рижик ще раз продемонстрував сейв після стандарту. Команди обмінялися атаками й пролунав фінальний свисток.

3:1 – надважка, але впевнена перемога ФК «Грем’яче» виводить команду в 1/4  Кубку області.

«Один із факторів успіху команди – підтримка вболівальників. Приємно бачити людей, які приходять цілими сім’ями, коментують, підбадьорюють. Від усієї команди дякую Степанові Кащину, завдяки якому ми можемо грати на хорошому полі у Вельбівному й відчувати доброзичливу атмосферу», – зазначив президент ФК «Грем’яче» Микола Науменко.

Результати іншим матчів 1/8 фіналу такі:

«Смига-Кеннеберг» (Смига) – «Калина» (Бугрин) – 1:2.

«Граніт» (Томашгород) – «ОДЕК» (Оржів) – 2:7.

На етапі жеребкування першого етапу до чвертьфіналу достроково вийшли «Локомотив» (Здолбунів) та «Садове» (Садове). Через неявку суперників до 1/4 потрапили «Енергія» (Володимирець), «Случ» (Березне), «Зарічне» (Зарічне).

У четвер, 27 серпня, відбулося жеребкування пар 1/4 Кубку Рівненської області, у якому зіграють:

  • «Локомотив» (Здолбунів) – «Калина» (Бугрин)
  • «Зарічне» (Зарічне) – «Случ» (Березне)
  • «ОДЕК» (Оржів) – «Садове» (Садове)
  • «Грем’яче» (Грем’яче) – «Енергія» (Володимирець).
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024