Дубль Непомнящого і два незараховані голи: «Грем’яче» обіграло «Садове-2»

23 Серпня 2020, 17:55
Віталій Кравчук, Олександр Бесащук - боротьба капітанів 2797
Віталій Кравчук, Олександр Бесащук - боротьба капітанів

Стартувала першість Другої ліги Рівненської області. Перший матч відбувся на сільському стадіоні Вельбівного (Острожчина).

У суботу, 22 серпня, ФК «Грем’яче» приймав другу команду «Садового».

Садівчани почали гру активніше, намагаючись відразу пресингувати новачка Другої ліги, однак Олександрові Бесащуку не вдався удар, а в черговій атаці Дмитро Симончук отримав чудовий пас із флангу та пробив в один дотик – м’яч просвистів над поперечиною.

Боротьба на другому поверсі
Боротьба на другому поверсі

 

ФК «Грем’яче», оговтавшись від стартового штурму гостей, відповів непоганою атакою – Дмитро Гаврилюк сильним пасом намагався вивести Сергія Непомнящого на рандеву з голкіпером, але Павло Котюк випередив нападника і виніс м’яч у поле.

Гості впевнено контролювали гру, а грем’ячівці не встигали перекривати зони, однак перший тривожний дзвіночок пролунав саме для команди із Садового. Після подачі від кутового прапорця воротар садівчан помилився на виході, але Назар Гаврилюк бахнув вище воріт. На 22 хв. «світло-зелені» досягли свого: Олег Груша віддав чудовий розрізний пас на Дмитра Гаврилюка, той увійшов у штрафний майданчик і прострелив упоперек поля – Вадим Шило ефектно зрізав м’яч у власні ворота. 1:0.


 

Грем’ячівці провели ще одну атаку: удар Олега Груші і Дмитро Захарець  необережно підставляє голову – на цей раз голкіпер на місці. Гості намагалися зрівняти рахунок, але грем’ячівці всіма силами (часом і ціною фолу) боронили редути Руслана Рижика.

Олександр Марченко намагається зупинити нападника перед ворітьми
Олександр Марченко намагається зупинити нападника перед ворітьми

 

Після водопою садівчани заграли активніше: Олександр Бесащук отримав чудовий пас із флангу і потужно вистрелив у дальній кут. 1:1. Пропущений гол змусив грем’ячівців нервувати та фолити. Однак штрафні від Валентина Яконюка не становили жодної загрози воротам господарів. А «Садовому-2» вдалася чудова атака: Дмитро Симончук віддав розрізний пас Олександра Бесащука, капітан накрутив захисника і потужно пробив у верхній кут – Руслан Рижик у карколомному стрибку відвів загрозу.


1
Ігорю Сиргі нав
Ігорю Сиргі нав

 

Наприкінці тайму підопічні Володимира Моцюка намагалися нав’язати боротьбу, однак  Олег Груша не зумів пробити після навісу Дмитра Гаврилюка, а згодом зі штрафного перекрутив і стінку, і ворота. За нічийного рахунку команди пішли відпочивати.

 На початку другої сорокап’ятихвилинки грем’ячівці відразу забили. Подача на дальню стійку, Назар Гаврилюк на Сергія Непомнящого і той в один дотик відправляє м’яч у сітку. Але господарі зарано почали святкувати – Олександр Ганіченко скасував узяття воріт, адже м’яч під час подачі перетнув у повітрі лінію поля. Сумнівний епізод. Чи зупинив би гру арбітр, якби Сергій не влучив у ворота або якби захисника винесли м’яч? Чому не просвистів відразу, а дав шанс забити?

Грем’ячівці продовжували тиснути, центр заграв розкутіше з виходом на поле Олександра Гугайла. Олег Груша віддав розкішний пас на Сергія Непомнящого, але арбітр вгледів офсайд. Ігор Сиргі прорвався по флангу й віддав на Непомнящого, якого збили захисники. Свисток знову мовчить.

Небезпечно! Захист на місці
Небезпечно! Захист на місці

 

Садівчани нарешті прокинулися: Дмитро Симончук закинув на Георгія Кулініча, але занадто сильно. Господарі вийшли в чудову контратаку, проте замість віддати пас на партнера Дмитро Гаврилюк захотів перекинути Павла Котюка. Невдало. Грем’ячівці продовжували контролювати гру, створюючи постійні загрози біля воріт суперника, однак Антон Сидорчук пробив надто легко, а Ігор Сиргі запустив вище воріт.

Після другого водопою гості почали ще більше фолити, а суддя ігнорував окремі епізоди. Грем’ячівці безперервно тиснули на ворота суперника й на 81 хв. отримали право на перспективний штрафний – Сергій Непомнящий ефектно замкнув подачу Дмитра Гаврилюка. 2:1. Через три хвилини грем’ячівці забили втретє – Олександр Макарчук невдало віддав пас на воротаря, Сергій Непомнящий першим опинився на м’ячі і з легкістю оформив дубль. 3:1. Володимир Моцюк зняв із гри героя матчу, випустивши Степана Кащина, який почав нав’язувати боротьбу на половині поля суперника. Але відставання в рахунку вдалося скоротити гостям – на 90+1 хв. Ярослав Тиндюк, який замінив Максима Гуду, вийшов на ударну позицію і вистрелив у дальній кут. Руслан Рижик не дотягнувся. 3:2.


 

На останніх секундах матчу Степан Кащин отримав пас із глибини, зблизився з голкіпером і про…лунав фінальний свисток. М’яч затріпотів у сітці, але Олександр Ганіченко згадав про гру рукою під час прийому передачі. Грем’ячівцям не зарахували другий гол. І вдруге суддя зупинив матч не відразу після порушення правил, а дочекався взяття воріт. Чи був би фол, якби Степан Кащин не забив, залишається загадкою?

Фотогалерея матчу тут: Матч зі сімома голами: як зустрічалися ФК «Грем’яче» і ФК «Садове-2»


 

«Якби суддя зарахував нам гол на початку другого тайму, гра могла б скластися інакше. Але, якби там не було, наші футболісти змогли зібратися й показати характер у другій половині зустрічі. Команда зі Садового гідно протистояла, було приємно і грати, і дивитися. Вітаю команду з перемогою, а суперникам бажаю успіхів надалі», – прокоментував президент ФК «Грем’яче» Микола Науменко.

У матчі, який відкривав другий дивізіон Рівненщини, грем’ячівці здобули першу перемогу. Інші матчі туру відбудуться в неділю, 23 серпня.

 

Читайте також:

Рівненські ветерани стартували – результати 1 туру обласного футбольного чемпіонату

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024