Карантинний футбол – «Севілья» ушосте виграла Лігу Європи

22 Серпня 2020, 12:33
Фінал ЛЄ 967
Фінал ЛЄ

Що ж, ось і відбувся перший на цьому тижні єврокубковий фінал. На жаль, без «Шахтаря», який за годину до початку протистояння в Кельні завершив свій матч першого туру чемпіонату України. У вирішальній дуелі Ліги Європи зустрілися «Севілья» та «Інтер». 

Про це пише Sport.ua

Тренерський штаб Антоніо Конте не став вносити зміни в переможний склад: в старті міланського клубу вийшли ті ж футболісти, що й в поєдинку з «гірниками». А ось в старті «Севільї» відбулася одна зміна.

«Інтер» був фаворитом. Але міланському клубу протистояла команда, яка в фіналах Ліги Європи раніше не програвала. А таких фіналів у «Севільї» було цілих п'ять. Так сталося і цього разу. Хоча все починалося для «нерадзурі» чудово.

Вже на третій хвилині Лукаку пройшов Карлоса, і майбутній герой матчу в штрафному завалив фактурного опонента. Сам Лукаку і реалізував пенальті.

Читайте також: Сачко запросив на тренування чотирьох колишніх футболістів «Волині»

Відігралися севільці досить швидко. Атака правим флангом завершилася навісом Наваса, і де Йонг в падінні головою завдав влучного удару.

Після закінчення півгодини гри своє вагоме значення почали виправдовувати стандарти. Спочатку навіс зі штрафного замкнув де Йонг, який оформив дубль в матчі. Але радість севільців тривала недовго: навіс зі штрафного в результативний удар втілив Годін.

У другому таймі команди вели куди більш обережну гру, ніж в першій половині зустрічі. «Нерадзурі» довго контролювали м'яч, намагаючись виманити суперників зі своєї половини поля. Ті не поспішали відходити далеко від свого штрафного, але, все ж, пропустили найнебезпечніший випад Лукаку. Бельгієць втік до воріт «Севільї», і тільки вихід Бону врятував ситуацію.

Вирішило долю протистояння ще одне стандартне положення. Карлос підкараулив відскок в штрафному «Інтера» і пробив «ножицями» у падінні через себе. На шляху м'яча опинилася нога Лукаку, від якої круглий снаряд залетів у ворота.

До кінця зустрічі ще залишалося чимало часу, але підопічні Конте так і не змогли прийти до тями після такого неприємного казусу. Тільки раз в штрафному «Севільї» виникла «пожежа», але в потрібному місці опинився Кунде, який розрядив ситуацію.

Таким чином, «Севілья» вшосте стала переможцем Ліги Європи, котра є по-справжньому фартовим турніром для «нервіонців».

Ліга Європи. Фінал.

«Севілья» - «Інтер» - 3:2

Голи: Люк де Йонг (12, 33), Дієго Карлос (74) - Ромелу Лукаку (5, з пенальті), Дієго Годін (36)

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024