Як у Луцьку відремонтували Центр реабілітації учасників бойових дій. ФОТО

21 Червня 2020, 15:00
1291

Як відновити своє здоров’я після ООС? Як жити після того, коли на власні очі бачив смерть побратима? Як повернутися до нормального життя? З такими та іншими питаннями люди звертаються до Центру реабілітації учасників бойових дій у Луцьку.

Цей центр відкрили ще восени 2019 року. З того часу його змінювали та вдосконалювали. У п’ятницю, 19 червня, у центрі реабілітації учасників АТО оглянули, як зробили ремонт.

Наразі в цьому центрі можна отримати цілий комплекс реабілітаційних послуг: фізичну терапію, кінезітерапію (передбачає виконання активних і пасивних рухів, певних вправ лікувальної гімнастики та роботи на тренажерах для досягнення конкретного терапевтичного результату), соляну кімнату, роботу з психологом. Також є відділення з басейнами та гідромасажними ваннами. Все це абсолютно безкоштовно.

Приходити у центр реабілітації можуть не лише учасники бойових дій, а й інші волиняни. Для цього лише необхідно отримати направлення від сімейного лікаря. Після цього вас з радістю зустрінуть та нададуть усю необхідну допомогу.

Завідувач закладу Олександр Солобчук каже, що щодня центр відвідує близько 20 людей, з моменту відкриття тут побувало понад сімсот відвідувачів. Зараз, у зв'язку з пандемією, людей не так багато.

«Все дуже подобається, хороші спеціалісти, масажисти, у всьому допомагають. Ми тут вже другий тиждень. В мого побратима три спинні грижі, він не міг нагнутися, а зараз майже сідає на шпагат. Радимо усім атовцям приходити сюди, не боятися, адже тут є психолог, ми між собою спілкуємося, можемо допомогти один одному. Тут проводили й турніри з шахів, зараз хочемо влаштувати волейбольний турнір», – ділиться боєць Олег Бірчук.

Уже за два тижні ремонтні роботи у новому крилі будівлі завершать, тому центр зможе надати допомогу ще більшій кількості відвідувачів.








Катерина СІТОВСЬКА

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024