По голу на кожного футболіста: «Грем’яче» розгромило «Розваж»

12 Серпня 2019, 09:42
Розважці захищалися весь матч 3867
Розважці захищалися весь матч

Друге коло Чемпіонату Острожчини стартувало з розгрому. У неділю, 11 серпня, ФК «Розваж» приймав на своєму полі лідера першості ФК «Грем’яче», якому мінімально поступився в першому колі.

Підсумки першого кола чемпіонату Острожчини

Господарі відразу помчали в атаку, однак Андрій Ліпич упевнено забрав м’яч до рук. У відповідь грем’ячівці відповіли ударом повз ворота та двома поспіль кутовими, які не становили жодної загрози для суперника. На 7 хв. матчу «світло-зелені» невдало виконали штрафний, а вже через дві хвилини черговий стандарт приніс успіх. Після подачі у воротарський майданчик захисник розважців невдало вибив м’яч, а Сергій Непомнящий із кількох метрів угатив у правий кут – 1:0.

Сергій Непомнящий проти Сергія Базилюка-Котовича
Сергій Непомнящий проти Сергія Базилюка-Котовича

Грем’ячівці продовжували тиснути, однак Степан Кащин пробив мимо, Дмитро Гаврилюк покотив у руки воротареві, а до наступної навісної передачі з глибини Кащин не дотягнувся. На 21 хв. після чергової атаки Сергій Непомнящий вистрелив через себе, але надто легко – захисники винесли м’яч подалі. У середині першого тайму розважцям вдалося перейти центр поля, однак після удару зі штрафного Андрій Ліпич без проблем заволодів м’ячем. «Світло-зелені» відповіли проривом лівим флангом і після потужного пострілу Степана Кащина м’яч полетів у… лопухи. На 35 хв. розважці порушили правила у своєму штрафному майданчику й арбітр справедливо вказав на одинадцятиметрову позначку. Сергій Непомнящий легко переграв голкіпера – 2:0.

Зародження атаки з глибини поля
Зародження атаки з глибини поля

Розважці вибивали подалі
Розважці вибивали подалі

Атаки грем’ячівців не припинялися: Микола Єроменко пробив у голкіпера, а Степанові Кащину й Сергієві Непомнящому не вдалися удари через себе. Потім настали три хвилини, які фактично вирішили долю всього матчу. На 40 хв. після чергового прострілу з центра поля Сергій Непомнящий вдало зіграв на добиванні, з метра перевівши м’яч у ворота – 3:0. Через хвилину нападник «Грем’ячого» знову вгатив по володіннях Сергія Базилюка-Котовича, однак м’яч зрикошетив від Олега Врублевського й підступно затріпотів у сітці – 4:0. Ще через хвилину вболівальники згадали Аргентину – Ямайку: після навісу з центра поля Микола Тишкун випередив захисника та пробив повз голкіпера – 5:0. Свисток на перерву дозволив перевести подих якщо не розважцям, то їхньому тренеру Валентинові Стрільцю, який під час гри не раз давав своїм підопічним «останнє китайське попередження».

Чергова атака грем'ячівців
Чергова атака грем'ячівців

ФК «Грем'яче» мчить уперед
ФК «Грем'яче» мчить уперед

 

Другий тайм, як і перший, розпочався з атаки «Розважа», але це не принесло успіху. «Світло-зелені» відповіла кількома непоганими комбінаціями, проте Микола Науменко, який вийшов на заміну, не дотягнувся до м’яча після пасу Сергія Непомнящого, а в черговій атаці вже сам Сергій пробив у руки голкіперові. Грем’ячівці постійно тиснули, а господарі спромоглися лише на одну невдалу контратаку. На 56 хв. після подачі з правого флангу Сергій Непомнящий головою відкрив лік голам у другому таймі – 6:0. Розважці відповіли навісом від кутового прапорця, після якого м’яч влучив у поперечину. А через три хвилини чергова комбінація грем’ячівців завершилася потужним ударом Олега Груші у стійку.

«Розваж» захищається
«Розваж» захищається

Боротьба за верховий м'яч
Боротьба за верховий м'яч

Гості не намагалися збавляти оберти, проте після ударів Дмитра Гаврилюка й Олександра Марченка м’яч просвистів вище воріт. На 75 хв. Андрій Ліпич повеселив уболівальників, ледь не пропустивши у власні ворота після легкого напівудару. Згодом два потужні постріли завдав Дмитро Гаврилюк, а Микола Науменко намагався забити боковими ножицями. Мимо.

Олександр Марченко розвиває чергову атаку
Олександр Марченко розвиває чергову атаку

Остання десятихвилинка повинна ввійти в історію якщо не українського, то острозького футболу, адже за цей час грем’ячівці повторили рахунок першого тайму. На 81 хв. підопічні Анатолія Озімковського організували чергову атаку, однак на постріл Непомнящого зреагував Сергій Базилюк-Котович, а Микола Науменко вдало зіграв на добиванні – 7:0. Через хвилину Олег Груша закинув м’яч у штрафний майданчик, Сергій Непомнящий випередив захисника й підсік круглого у ворота – 8:0.

Навіс у штрафний майданчик ФК «Розваж»
Навіс у штрафний майданчик ФК «Розваж»

І таке буває
І таке буває

На 85 хв. грем’ячівці отримали право на штрафний удар – Микола Науменко потужно пробив у стінку, а після серії подач Сергій Непомнящий знову забив. Однак арбітр справедливо скасував узяття воріт, зафіксувавши офсайд.

Штрафний удар від Миколи Науменка
Штрафний удар від Миколи Науменка

Через дві хвилини Непомнящий таки відзначився вшосте – Олександр Марченко навісив з правого флангу, а Сергій потужно пробив повз Базилюка-Котовича. 9:0. На 89 хв. Олег Груша вдруге сколихнув стійку воріт суперника, однак на рикошет зреагував Микола Науменко, який ударом через себе оформив дубль – 10:0. На останній хвилині потужний удар із-за меж штрафного майданчика вдався Миколі Тишкунові – Сергій Базилюк-Котович зреагувати не встиг. 11:0.

Боротьба за м'яч
Боротьба за м'яч

Після цього розважці прокинулися. У доданий час їм вдалася непогана атака, проте Андрій Ліпич у падінні перевів м’яч на кутовий. А штрафний від Олега Врублевського заблокували захисники.

11:0 – надто легка перемога ФК «Грем’яче». Два дублі та секста-трик Сергія Непомнящого, який, до речі, повторив свій результат, продемонстрований у першому колі в поєдинку із сіянцівською «Чайкою».

У неділю, 18 серпня, ФК «Грем’яче» проведе репетицію фіналу Кубка району, приймаючи грозівський «Крок». А ФК «Розваж» відпочиватиме. Очевидно, Валентин Стрілець має що сказати своїм підопічним.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024