Волиняни відзначили День спортивного орієнтування

13 Травня 2020, 15:38
1674 Джерело: Район.Луцьк

На Волині спортсмени відзначили Всесвітній день спортивного орієнтування.

У понеділок, 11 травня, світова спільнота відзначала професійне свято тих спортсменів, які поєднують гарну фізичні підготовку та потужні розумові зусилля. Ольга Яцюк для телеканалу «Аверс» розповіла, як волиняни відзначили день орієнтування.

Спортивне орієнтування зародилося на Волині у 1970-х роках, однак відокремлений підрозділ Федерації спортивного орієнтування України – волинська федерація створений тільки 1996 року. Біля витоків волинської федерації були Леонід Толстіхін, Володимир Гацальніков, Ігор Мальчік.

«Спортивне орієнтування розвивається, іде в ного з часом і прогресом. З’являються нові цікаві дисципліни, дистанції на тривалий час, зокрема й нічні, забіги на 12 і 24 годин, змагання так званого рогейну», – розповідає Ігор Карпюк, голова Луцької федерації спортивного орієнтування

«Ми намагаємося залучати дітей до занять  зі спортивного орієнтування саме в школах. На території Луцька в кожній школі є карти для занять для спортивного орієнтування, на яких ми практикуємо», – додає Андрій Єрко, директор Луцького міського центру туризму, спорту і краєзнавства учнівської молоді

Наразі обласний центр Волині приймає орієнтувальників на два ключових змагання – Відкрита першість Луцька і Луцька багатоденка.

Що про спортивне орієнтування думають самі спортсмени, дивіться у відео.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024