Коронавірус – Футбол 3:0, відновити футбол не можна «Рестартувати»

19 Квітня 2020, 14:33
988

Призупинення УПЛ, пауза в Лізі чемпіонів та Лізі Європи, а також перенесення Євро-2020 на наступний рік – нині невідомо, коли українські вболівальники та фанати гри мільйонів у всьому світі побачать нові футбольні матчі, а про їхню присутність на стадіонах взагалі не говорять. Пандемія коронавірусу вдарила по футболу зі всіх фронтів.

Про це пише Fan-project Volyn    

Коми дуже скоро у цьому твердженні розставить життя та медики. Про якусь ейфорію, яка можливо приходить в Європу на тлі рішень урядів кількох країн, які почали розморожувати свої економіки, поки не йдеться. Відновлення чемпіонатів у найближчі тижні — це вилами по воді писано.

Але Європа малює плани на місяць наперед. От, приміром, УЄФА…

UEFA — наступного вівторка, 21 квітня, збере на відеоконсиліум 55 голів усіх федерацій. Будуть думати, що робити із єврокубками поточними і майбутніми. По тому 23 квітня збереться виконком UEFA, який вочевидь і легалізує ухвалені під час онлайну рішення. На відеоконференцію Чеферін мусить щось запропонувати, не просто ж язиками плескати зберуться.

Україна – у нас де-юре карантин поки триває до 24 квітня, хоча зрозуміло, що його продовжать — увесь минулий тиждень в нас реєстрували анти рекорди щодо виявлених інфікованих — не менше 300-400 нових за день. Тому до середини травня карантин точно буде. А от базова дати «розморозки» країни — 15 травня. У будь-якому випадку чекатимемо наступного тижня рішення Кабміну. Після того федерація ухвалить рішення, яке буде чинним для усіх трьох ліг.Як оптимістичний та оптимальний варіант — відновити матчі в кінці травня та хутенько до початку липня дограти ті трохи більше 10 турів, проводячи по два тури на тиждень.

Німеччина – Бундесліга планувала відновити чемпіонат 9 травня, але в середу Меркель після зустрічі із керівниками земель розпочала тільки поступове розмороження економіки і навчання. Про концерти чи спорт поки не йдеться. Але є варіанти. Меркель буде щодватижні збирати в Берліні тусовку, яка обговорюватиме поточні зміни в країні. Якщо ситуація в них поліпшуватиметься, то все можливо.У будь-якому випадку, про відновлення оголосять за два тижні до такого відновлення, адже клубам і команди треба зібрати, і логістику запланувати. Як варіант, німці планують проводити матчі без глядачів і обмежити кількість персоналу та ЗМІ, що обслуговують ігри.

Англія – тут все може вирішитися вже сьогодні. Відбудеться онлайн-конференція за участю всіх клубів АПЛ. Англійці думають над відновленням матчів вже 6 червня, а от наступний сезон АПЛ може стартувати не раніше середини вересня. Частина клубів наполягає на завершенні чемпіонату до 30 червня, бо саме тоді закінчуються контракти багатьох гравців, які діють до кінця нинішнього сезону. Початок червня як ймовірну дату відновлення матчів обрала Англійська футбольна ліга, яка проводит змагання в Чемпіоншипі, Лігах 1 і 2. Тут також поки говорять порожні трибун... Один із форматів закінчення чемпіонату – грати в закритому форматі на «Вемблі» чи на базі збірної Англії в Сент-Джордж Парку.

Італія – на «чобітку» розглядають три дати повернення кальчіо — 24 травня, 31 травня або 7 червня, щоб закінчити турнір в середині липня. Взагалі Серія А розкололася. Хтось взагалі не хоче відновлювати матчі, частина виступає за достроковий фініш Серії А, але вісім клубів проти локдауна і прагнуть виявити чемпіона, невдах і евкрокубкові команди на полі.
Найбільше бояться, звісно, їхати грати на північ країни.

Іспанія – тут такі ж дати ймовірного відновлення чемпіонату, як в Італії, хоча більше схиляються до
28 травня. Песимістичний варіант —28 червня. Це не дивно, бо в Іспанії зараз найгірші справи в Європи щодо COVID-19. Але науковці малюють Піренеям спад епідемії, мовляв, пік тут минув 2 квітня.

Франція – елітний дивізіон хоче рестартувати 3 або 17 червня. Це відповідно оптимістичний та песимістичний сценарії.

Усі країни планують грати по два тури на тиждень, щоб закінчити чемпіонати до кінця липня і через місяць-півтора почати новий сезон.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024