Там немає вірусу: у Таджикистані розпочався футбольний чемпіонат

06 Квітня 2020, 11:20
732

У неділю, 5 квітня в ще одній країні СНД розпочався футбольний чемпіонат 2020 року, до Білорусі, де вже пройшло три тури приєднався Таджикистан.

Про це йдеться на сайті Sport.ua.

У чемпіонаті Таджикистану 10 клубів розіграють першість в 3 кола. Матчі проходять без глядачів.

В країні поки не виявлено жодного випадку зараження коронавірусом.

– УКРАЇНСЬКИЙ СЛІД

Найбільш титулованою командою чемпіонату Таджикистану є «Істіклол».

Команда з Душанбе вісім разів ставала чемпіоном, при цьому останні шість років поспіль їм немає рівних. Торік їм вдалося обійти в гонитві чемпіонських звань Регар-ТадАЗ, у якого було сім перемог у внутрішній першості.

У складі Істіклола грає український футболіст Олексій Ларін. На початку минулого року ексгравець «Дніпра» і київського «Арсеналу» (за перші склади команд не зіграв жодного матчу) працевлаштувався в екзотичному чемпіонаті.

25-річний оборонець зіграв всього 14 матчів за рік, що не завадило йому стати володарем золотих медалей минулого сезону, а також Кубка і Суперкубка країни.

Олексій Ларін
Олексій Ларін

Що стосується тренерської кар'єри, а саме українського етапу, то Левченко вдалося попрацювати в Княжі (Київська область), Єдності (Чернігівська область) та Десні.

Також Віталій Григорович був помічником головного тренера в молодіжній збірній. 

Вітаючи українсько-таджикистанського наставника клубу «Істіклол» Віталія Левченка з першим трофеєм, здобутим на чолі його нової команди, ми обговорювали вже призабуте – завдання і цілі, турнірну інтригу, календар чемпіонату.

Адже на всю планету Земля залишилося всього кілька «чинних» національних першостей.  Віталій Левченко, який виграв Суперкубок Таджикистану вперше в своїй тренерській роботі.

Віталій Левченко
Віталій Левченко

 

Чемпіонат Таджикистану з футболу

1-й тур, 5 квітня

  • «Куктош» – «Регар-ТадАЗ» – 0:0
  • «Локомотив-Памір» – «Файзканд» – 2:2
  • «Хатлон» – «Істаравшан» – 2:1

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024