«Деякі матчі вигравали завдяки нашим уболівальникам», – головний тренер БК «Рівне» Михайло Переверзій

31 Березня 2020, 10:00
головний тренер команди БК Рівне Михайло Переверзій 1501
головний тренер команди БК Рівне Михайло Переверзій

Незважаючи на серйозні проблеми  напередодні початку чемпіонату серед чоловічих команд у вищій лізі, баскетболісти клубу «Рівне» змогли посісти друге місце у своїй підгрупі.

Завдяки чому це вдалося зробити, розповів сайту ФБУ головний тренер команди Михайло Переверзій.

«Порівняно з минулим чемпіонатом, в цьому через різні причини нашу команду відразу залишили п’ять баскетболістів основного складу. Тому, звичайно, спочатку нашій команді було важкувато знайти свою гру, але потім все прийшло до норми і в першій половині першості ми виглядали дуже гідно у своїй підгрупі і впевнено займали друге місце», – розповідає тренер Михайло Переверзій.

Якщо не брати до уваги БК «Тернопіль», який виглядає дуже потужно  і найкраще серед інших клубів укомплектований в усіх ланках, решта команд приблизно рівні  за силами, а деякі, можливо, навіть трошки сильніші БК «Рівне». Проте в цьому сезоні рівненський клуб мав добрий сплав досвідчених і молодих гравців, завдяки чому вдалося закріпитися в стартовій п’ятірці. Михайло Переверзій наголошує, що на Рівненщині добре працює обласна спортивна школа, звідки «Рівне» отримуємо талановитих гравців. Тренер сподівається, що й надалі її робота буде надійним резервом  для головної команди.

«У Рівному завжди були багаті баскетбольні традиції і віддані вболівальники, тому наші баскетболісти  відчувають відповідальність перед ними у кожній грі. Взагалі, скажу , що деякі домашні матчі ми вигравали саме завдяки підтримці наших фанатів. Це абсолютно серйозно», – розповідає тренер.

Ще Михайло Переверзій наголошує, що баскетболіні клуби «Рівне» і «Хімік-2» мають якісну організацію гри –  кожен баскетболіст  чітко знає свої функції та свою роль у матчах. Якщо не вдається реалізувати задумане, нікому не можна дорікнути за пасивність.

Читайте також: Відеоісторія «Вереса»: команда оприлюднила нарізку голів поточного сезону

«Зараз всі ми у невизначеності, ніхто не може сказати, як далі буде розвиватися ситуація, коли ми почнемо готуватися до наступного сезону, хто залишиться у команді на наступний чемпіонат. Якщо все буде не дуже добре з фінансами, звичайно, в майбутньому будемо розраховувати на вихованців власної школи і з ними гратимемо», – ділиться тренер 

Наставник БК «Рівне» розповідає, що коли востаннє збиралися з командою, подякували їм за сезон і роздали на період міжсезоння індивідуальні завдання. Але чи зможуть гравці їх виконувати, складно сказати через суттєві карантинні обмеження. Тим не менше, Михайло Переверзій сподівається, що невдовзі баскетбол і весь спорт повернеться до нормального ритму життя – активних тренувань і змагань.



 

Читайте також:

Коронавірус відправив футбол в аут: що буде з нинішним сезоном УПЛ

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024