У Луцьку стартував чемпіонат із бразильського джиу-джитсу

08 Березня 2020, 16:34
1688 Джерело: facebook-сторінка Григорія Недопада

У Луцьку стартував чемпіонат із бразильського джиу-джитсу

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

До обласного центру з’їхалися спортсмени з усієї України. Свої вміння демонстрували хлопці й дівчата різних вікових категорій.

Варвару тренери налаштовували на перемогу і вона її здобула. Нашій знімальній групі дівчинка розповіла про прийоми, які використала під час поєдинку.

 «Я із Рівного. Я боролася із дівчинкою Уляною. Я її перемогла»,– розповіла Варвара Синовицька 

«Джиу джитсу – це багатограний спорт. Прийоми джиу-джитсу застосовують в ММА, боях без правил»,– сказав тренер Сергій Ісаков


 

Макару 8 років. Половину свого життя, розповідає хлопець він займається джиу джитсу. Хоча перед цим спробував займатися іншим видом спорту.

«Я ходив на таеквондо, але не сподобалося. Потім пішов на джиу-джитсу. Було спочатку страшно, але переборов свій страх і мені вже не страшно»,– розповів Макар Степанішин.


 

З Луцька додому хлопець планує привезти медаль переможця. Перший поєдинок на відкритому чемпіонаті із бразильського джиу-джитсу склався непросто.

«Було незручно боротися тому, що суперник був високий і не підходив для деяких прийомів. Але я в нього виграв. Я сподіваюся, що я з Луцька привезу кубок. Але якщо не привезу, то не страшно наступного разу буду боротися сильніше»,– додав Макар.

Ростислав Рибак не лише тренер, але й один із засновників української джиу-житс ліги, в рамках якої і відбувся турнір у Луцьку.

«Наша Хмельницька команда вирішила змінити формат проведення чемпіонатів України.Зараз у нас потужна організація, яка провдить до 10 чемпіонатів у рік на території України»,– розповів Ростислав Рибак.


 

Тренер з джиу-джитсу та організатор турніру у Луцьку Михайло Савчук каже, що 250 спортсменів різного віку приїхали до Луцька продемонструвати свої найкращі навички.

«Приємно, що наші змагання користуються популярністю серед спортсменів, які до нас приїжджають у Луцьк. Їм подобається рівень змагань»,– розповів Михайло Савчук


 

15 спортсменів віком від восьми до 16-ти років зі столиці до Луцька на відкритий чемпіонат привіз Сергій Ісаков. Каже, завдання тренера під час таких турнірів знайти необхідні слова підтримки, якщо дитина програла свій бій.

«Є завжди поразка або перемога. Слова різні. Якісь мотиваційні. Аби дитина не зламалася. під кожну дитину знаходиш певні слова. Щоб знайшла в собі сили на наступний бій вийти»,– говорить тренер Сергій Ісаков

Організатор змагань у Луцьку Михайло Савчук розповів, що під час чемпіонату із бразильського джиу-джитсу відбудуться десятки поєдинків.

«Буде розіграно десь близько ста комплектів нагород в усіх вікових та вагових ктегоріях»,– розповів Михайло Савчук

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024