Волинянин представить Україну на «Іграх нескорених» 2020

07 Лютого 2020, 18:01
1533

Лучанин Павло Ковальський – член української команди «Ігор нескорених». На цих змаганнях ветеран війни на Сході виступить у двох дисциплінах – веслуванні на тренажері та стрільбі з лука.

За п'ять днів у столиці на олімпійській базі «Конча-Заспа» розпочнуться другі збори національної збірної України «Ігор нескорених». Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Напередодні других навчально-тренувальних зборів команди «Ігор нескорених» кожен день розписаний похвилинно, розповідає атовець Павло Ковальський.

Павло Ковальський втрапив на війну за першою хвилею мобілізації. Розповідає: служити пішов добровільно. Пройшов бої у Дебальцевому. Там отримав поранення. Каже: довго реабілітовувався в шпиталях України. В Нідерландах хлопець представлятиме Україну у двох видах спорту: веслуванні на тренажері та стрільбі з лука.

«Поєднання веслування на тренажерах та стрільба з лука важко скомбінувати інколи. Приходиш із одного тренування на інше і одразу переключаєшся», – розповідає член української команди «Ігор Нескорених» Павло Ковальський.

На початку тренування Павло показує, як технічно правильно тримати лук, натягнути тятиву та влучити в ціль.

«Прагнення моє у стрільбі дійти до єдиного і правильно технічного випуску стріли. Ніби все робиш те саме, а політ стріли трішки змінюється. У місті Львові є тренери нашої збірної Дмитро Сидорук та Олеся Шах. Час від часу їжджу туди, тренуюся там. Вони акцентують і поправляють мою техніку», – каже Павло Ковальський.

В підвальному приміщенні луцької школи №19, де тренується Павло Ковальський, на стіні – календар із зображенням усіх 20-ти членів української команди «Ігор нескорених». Він мотивує, каже хлопець.

«Нас перебуває тут 20 членів збірної, де вказано з якої дисципліни ми будемо брати участь в «Іграх». Це у нас Андрій Бадрак. Він із 54-го окремого розвідувального батальйону. Бере участь у плаванні», – розповідає лучанин Павло Ковальський.

Побачити усіх друзів не лише на фото зможе 13-го лютого, каже Павло. Зустрінуться на других навчально-тренувальних зборах у Києві. Попереду у членів української команди декілька місяців тренувань, говорить Павло. Потім виліт до голландського міста Гаага, де дев'ятого травня розпочнуться «Ігри нескорених» 2020.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024