Спорт на карантині: як волинянки підтримують форму онлайн

26 Березня 2020, 13:05
Спорт онлайн 1714
Спорт онлайн

Останніми днями мережею ширяться дотепи про зайву вагу та переїдання під час карантину. Жарти на кшталт «втретє за тиждень купую тижневий запас продуктів» стали вірусними. І справді, у період стресів і постійного перебування вдома ми їмо набагато частіше, аніж зазвичай. До того ж, фізична активність в умовах карантину знижується, а отже набору ваги, схоже, не уникнути.

Люди в цілому світі по-різному дають собі з цим раду. У час, коли спортзали зачинено, а ранкові пробіжки швидше шкідливі, аніж корисні, вони влаштовують #toiletpaperchallenge, вмикають крокоміри у квартирі та обмежують споживання шкідливої їжі.

Одним зі способів, якими волиняни тримають себе у формі під час карантину, є спортивний онлайн-марафон. На нього підписалася і наша журналістка. Для читачів Спорт на Районі вона покаже, яким є онлайн-спорт «зі середини».

Тренуватися у карантин можна і за допомогою смартфону
Тренуватися у карантин можна і за допомогою смартфону

Онлайн-спорт для дівчат

Учасницями інтернет-марафону від луцької тренерки Аліни Іванової стало трохи більше десятка жінок. Вони різного віку, різної ваги і з різними цілями. Хтось хоче схуднути до літа, хтось – підтягнути тіло, а дехто – згаяти вільний час, якого зараз у надлишку.

За правилами, учасниці виконують всі завдання тренерки. Також для них розписане меню на два тижні. Адже, як кажуть, ми те, що ми їмо. За словами тренерки, 90% успіху у досягненні цих спортивних цілей залежить від правильного харчування.

Читайте також: Фітнес-тренерка Наталія Савюк радить, як підтримувати себе в формі під час карантину

Кожного дня у телеграм-чат дівчата кидають фото того, що вони з’їли за день. Після спільного звітування тренерка робить зауваження, або ж хвалить чиєсь меню, відповідає на численні запитання та відправляє відео із вправами чи лекцією.

У кожної учасниці - своя ціль
У кожної учасниці - своя ціль

Про вправи

Відео з вправами триває переважно півтори-дві хвилини. Виконати їх реально за годину-півтори інтенсивного тренування. У ролику зазвичай п’ять вправ. Робити їх потрібно кожну впродовж 50 секунд. Весь комплекс повторюють 4–5 разів за одне тренування. Тут все залежить від того, скільки ви зможете зробити.

Для занять використовують килимок та спортивні гумки.

Дні із вправами межують із днями, коли учасниці навчаються. На першій лекції тренерка розповідала про правильне харчування, те, як вираховувати необхідні для організму білки, жири та вуглеводи, а також чому деяку їжу з нашого раціону варто викинути назавжди. Далі була стаття про цукор та фрукти.

Для тренувань потрібні резинки і коврик
Для тренувань потрібні резинки і коврик

Резинки різної важкості
Резинки різної важкості

Про меню

Найціннішою частиною марафону є розписане на два тижні «правильне» меню. Тут сніданок, обід і вечеря, а також два перекуси протягом дня. Додатково учасницям надсилають список заборонених і список дозволених для вжитку продуктів.

Читайте також: Як підтримувати форму під час карантину: поради фітнес-тренера

Зважаючи на певні особисті вподобання, можна модифікувати меню під себе. Так, наша журналістка не вживає м’яса, а тому за порадою тренерки замінює його бобовими.

Ми те, що ми їмо
Ми те, що ми їмо

Марафон завершується 5 квітня, і тоді учасниці звірять свої результати, аби побачити прогрес. Найкращий результат отримає заохочувальний подарунок від тренерки.

Читайте також: Якщо задумав, то досягну свого, – спортсмен Іван Банзерук

Самооборона у Луцьку: як жінки вчаться захищати себе

Людмила РОСПОПА

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024