Склад луцької «Волині» розбігається: куди зникають футболісти

05 Серпня 2022, 17:16
Склад луцької «Волині» розбігається: куди зникають футболісти 16856
Склад луцької «Волині» розбігається: куди зникають футболісти

Поки більшість футбольних клубів активно готується до сезону 2022/23, а ті, хто не може виступати через різні причини, оголосили про це офіційно, у таборі ФК «Волинь» (Луцьк) тиша. Одначе «хрестоносці» продовжують розбігатися з команди.

Станом на ранок 5 серпня за даними «Transfermarkt» у складі «Волині» залишилося 16 футболістів. За даними сайту ПФЛ відповідно до липневої заявки 2021 року (з дозаявками) у складі «хрестоносців» було 30 гравців.

 

Спорт на Районі порівняв два склади і спробував відстежити, куди зникають футболісти «Волині».

Відповідно до повідомлень пресслужб українських команд і сайту «Трибуна UA» відомо, що клуби підписали шістьох ексхрестоносців. Зокрема, воротар  Арсеній Коркодим виступатиме за рівненський «Верес». Нападники Богдан Кобзар і Олександр Мартинюк перейшли до «Олександрії», захисник Максим Войтіховський приєднався до «Чорноморця». «ЛНЗ» підписав хавбека Андрія Ляшенка, а Олександр Чернов гратиме за ФК «Оболонь-Бровар».

Були й такі футболісти, про трансфер яких ніде не повідомляли, однак у складі «Волині» їх нині немає.

Наприклад, ще один кіпер лучан Володимир Кринський перейшов до СK «Простейов» – це чеський футбольний клуб із однойменного міста, який наразі бере участь у Чеській національній футбольній лізі другого рівня.

29-річний Іван Цюпа також отаборився за кордоном. Із 1 липня футболіст є гравцем словацького клубу «Вранов-над-Теплою». Що цікаво, відповідно до інформації на «Transfermarkt» ще наприкінці січня цього року Цюпа перейшов у «Карпати» як вільний агент, звідти потрапив у «Вранов» на правах оренди, а нині уклав повноцінний контракт. Здається, щось ми пропустили…

Опорник Олександр Кучеренко повернувся в «Інгулець». Чутки про цей трансфер точилися ще в лютому, урешті футболіст таки перейшов до команди з Петрового – його контракт розрахований до кінця червня 2023 року.

Артур Рябов та Олександр Климець перебували на оглядинах у львівських «Карпатах». На сайті «левів» їх як новачків команди не представляли, однак «Transfermarkt» повідомляє, що обоє футболістів від 19 липня 2022 року в складі «Карпат», куди перейшли як вільні агенти.

Як і очікували, зник зі складу «хрестоносців» Сіаваш Хагназарі, який за словами тренера мав контракт «до зими». Отож, від 25 лютого 2022 року Сіа виступає за футбольний клуб «АГМК» – професіональний узбецький футбольний клуб із міста Алмалик (наразі грає у Вищій лізі чемпіонату Узбекистану).

19-річний Денис Теслюк увійшов до складу юнаків «Руха». Він уже встиг відзначитися за нову команду, забивши на міжнародному футбольному турнірі COTIF іспанській «Альсірі».

Дозаявлені восени 2021 р. захисники  Ігор Грицюк і Тарас Завадович (до того виступали за «Волинь-2») зникли зі складу лучан безслідно. Принаймні, на сьогодні знайти інформацію про їхні нові команди не вдається, а на Transfermarkt у списку чинних «біло-червоних» їх теж немає. Можливо, гравці перебралися до аматорів чи й зовсім повісили бутси на цвях…

 

У складі «Волині» наразі залишилися воротарі Віталій Неділько і Владислав Савченко; захисники Максим Сасовський, Владислав Мороз,  Владислав Кристін; опорники Олександр Чепелюк, Владислав Кузнєчиков; півзахисники Валерій Сад, Микола Миронюк, Станіслав Кристін, атакувальні півзахисники Віталій Бойко (трудову угоду уклав у лютому 2022 р.), Вадим Ольхович, Дмитро Янчук, нападники Назарій Богомаз, Ярослав Квасов, Хамза Гарсієв.

Наразі сукупна трансферна вартість футболістів, що залишилися у «Волині», становить лише 650 тисяч євро. Найдорожчим є Олександр Чепелюк (200 тисяч євро), на другому місці Віталій Бойко (175 тисяч євро). Низка молодих талантів на «Transfermarkt» не оцінена. Середній вік нинішніх «хрестоносців» наразі становить 22,3 року. Навіть із такого складу можна зліпити дієздатну команду, тільки чи є для чого утримувати бренд ФК «Волинь», якщо від «хрестоносців» тільки одна назва?

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024