«Дорогами легіонерів»: як на Рівненщині тренувалися майбутні волинські чемпіони. ФОТОРЕПОРТАЖ

12 Серпня 2019, 16:25
2334

«Військово-патріотичний спортивний табір «Дорогами Легіонерів»  – з 2.08 по 11.08. «Виховуємо сильну та розумну молодь»,  афіші такого змісту мали змогу бачити мешканці села Пугачівка Млинівського району, що на Рівненщині, за декілька тижнів до початку тренувальних зборів луцького клубу змішаних єдиноборств «Легіон». Приїзд іменитого спортивного клубу став для місцевої молоді справжнім святом. Це і не дивно. Всі охочі мали змогу приєднатися до тренувань, загартувати силу духу та отримати бійцівські навички разом із досвідченими «легіонерами».

Район.in.ua  побував у розташуванні «спортсменів-легіонерів» та дізнався про секрети підготовки майбутніх переможців.

ПРОВЕДЕННЯ ЗБОРІВ – ЦЕ ПРАКТИЧНА НЕОБХІДНІСТЬ

Для занять обрали саме Пугачівку, адже тут сприятлива інфраструктура для тренувань, поруч знаходиться джерело. Цьогоріч була збудована смуга перешкод.

У розв’язанні організаційних питань допоміг очільник ОТГ Дмитро Лівіцький та керівництво місцевої школи.

«Діти – це великий колектив, який після виснажливих тренувань потребує якісного здорового харчування. Тому на базі нашої школи налагодили безперебійне харчування від професійних кухарів» , – розповів директор пугачівської школи Василь Дмитрук.

Дисципліна та чіткий розпорядок дня, дотримуватися яких були зобов’язані всі учасники табору, – це невід’ємні складові тренувального процесу.

«Проведення зборів – це практична необхідність для досягнення позитивного результату підготовки бійців. Запорукою успіху будь-якого спортсмена є дисципліна та максимальна самовіддача. Тому на час проведення зборів у Легіоні діяв розпорядок дня, який посприяв максимальним результатам тренувань.  Вранці – підйом о 6:30, зарядка  та кілька кілометровий крос (в середньому 3-5 кілометрів), по обіді – заняття з боротьби, під час якого відшліфовувалися базові больові та задушливі прийоми і ввечері – ударна техніка. Поміж тренуваннями – перерви на прийняття їжі та перепочинок. Після вечірнього тренування – посиденьки біля вогнища. Та о 23 годині – відбій. Такі збори це стрибок у плані підготовки спортсмена на три-чотири місяці в порівнянні з тренуваннями у спортивному залі» , зазначив головний тренер луцького «Легіону» Андрій.

Головний тренер Андрій
Головний тренер Андрій

По прибуттю до місця десятиденної дислокації тренери поділили учасників табору на дві групи: діти віком до 15 років і старші. Для кожної категорії коучі попередньо розробили індивідуальну програму тренувань.

«Ми розуміли, що цьогоріч разом із досвідченими спортсменами спортивно-оздоровчий табір відвідає чимало новачків, тому вирішили створити індивідуальну програму тренувань для кожної категорії учасників табору. Це було зроблено аби мінімізувати травматизм та підвищити продуктивність тренувань», – розповів тренер нововолинського осередку «Легіону» Роман Павлюк. 

Роман Павлюк
Роман Павлюк

Читайте також: Правило трьох «Н» або як тренуються луцькі «легіонери». ФОТО, ВІДЕО

Попри погоду, яка змінювалася декілька разів на день, охочих долучитися до тренувального процесу ставало з кожним разом все більше.

11- річний Сергій родом з Пугачівки. Хлопець розповів, що дуже зрадів, коли дізнався про приїзд «Легіону».

«Вирішив займатися в «Легіоні», щоб стати сильним та витривалим. Дуже сподобалися бігові вправи та ударна техніка», – сказав Сергій.

Сергій
Сергій

Існує припущення, що ММА та єдиноборства в цілому – зовсім не жіночий вид спорту. Проте у «Легіоні» ламають подібні стереотипи.

Вісімнадцятирічна Юлія Сітарчук  тренується у «Легіоні» вже два з половиною роки. До того декілька років займалася карате.

«У восьмирічному віці мама привела мене на секцію карате. За час тренувань мені вдалося стати чемпіонкою Волині та віцечемпіонкою України з даного виду спорту», – поділилася спогадами Юлія.

Юлія Сітарчук
Юлія Сітарчук

Зізнається, спершу було важко адаптуватися до нового виду єдиноборств, оскільки у ММА дещо інший напрям підготовки спортсменів.

«Перелаштуватися з карате в ММА було доволі важко, адже у карате зовсім інша техніка та відсутність боротьби.  У свою чергу в змішаних єдиноборствах значну увагу приділяють саме боротьбі та відпрацюванню ударної техніки, в тому числі і на швидкість», – говорить Юлія.

РОДЗИНКА ТАБОРУ – НІЧНІ ТРЕНУВАННЯ

Одним із нововведень цьогорічних зборів став пейнтбол. Це дало змогу підвищити командний дух бійців та нагадати про те, що кожен несе відповідальність не лише за себе, а й за того, хто поруч. Неподалік місця розташування табору знаходиться стара занедбана споруда, саме її обрали полігоном для гри у пейнтбол.

Родзинкою табору стало нічне тренування, яке яскраво сприйнялося новачками «Легіону».

«Посередині тренувального майданчика створили величезне вогнище. Підйом і символічне 30-ти хвилинне тренування відбулося о другій годині ночі», – пояснив тренер Андрій.


ПОЄДНАННЯ ФІЗИЧНОГО ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО РОЗВИТКУ – ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ «ЛЕГІОНУ»

Як виявилося, «легіонери» – ще ті меломани. Майже кожне тренування відбувалося під музичний супровід від гурту Linkin Park та інших відомих рок-бендів. Спортсмени пояснили: так легше переносити великі фізичні навантаження під час виконання вправ.


Окрім виснажливих тренувань «легіонери» мали цікаве та різноманітне дозвілля: футбол, волейбол, дартс, риболовля, метання ножів та стрільба з пневматичної зброї.  

Гасло клубу: «Сильна та розумна молодь». Тому в заключний тренувальний день у спортивному таборі влаштували турнір з шахів, аби «легіонери» розвивалися не лише фізично, а й розумово. 

«Вміти поєднувати інтелектуальний розвиток і фізичний – це те, що потрібно і для сім'ї, і для Батьківщини загалом», – підсумував головний тренер луцького «Легіону» Андрій. 

У вересні спортсмени вирушать на змагання з універсального бою та всеукраїнські турніри з ММА.




















 

Дмитро ЗІНЮК

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024