Найцікавіші історії, які ви могли прочитати на «Спорт на Районі» 2021 року

01 Січня 2022, 10:00
Найцікавіші історій, які ви могли прочитати на «Спорт на Районі» 2021 року 6525
Найцікавіші історій, які ви могли прочитати на «Спорт на Районі» 2021 року

2021 рік був багатим на спортивні події: Євро, Олімпіада, Паралімпіада й безліч чемпіонатів Європи та світу. Звісно, що в зв’язку з цим ми намагалися якнайшвидше ділитися з вами, нашими читачами, новинами-блискавками, менше готуючи довготексти. А проте за минулий рік у нас вийшло майже два десятки статей та інтерв’ю.

Для вболівальників футболу

Футбол називають грою мільйонів. Хтось його дивиться по телевізору, хтось буває на стадіоні, а інші грають на професійному чи аматорському рівні або просто ганяють м’яч із друзями у вільний час. Власне футболу було присвячено чи не найбільше наших довготекстів.

Спершу ми дізнавалися про те, як влаштована внутрішня кухня ФК «Волинь» від Богдана Оринчака. Головна фішка цього інтерв’ю в тому, що запитання гравцеві ставили читачі, а ми узагальнили та оформили.

ТОП-цитата
Ультрас «Волині» – одні з найкращих в Україні. Приємно грати при такій шаленій підтримці.

До речі, кажуть, Оринчак знову може вернутися до складу «хрестоносців». Буде привід знову щось написати....

Богдан Оринчак
Богдан Оринчак

Наступним на «допит» потрапив уродженець Рівненщини, колишній гравець чернігівської «Десни» Андрій Тотовицький.

З Андрієм вдалося порозмовляти про те, як він потрапив у професійний спорт, які юнацькі перемоги найбільше врізалися в пам’ять.

Не оминули з футболістом і теми того, що треба зробити, аби Рівненщина мала більше вихованців у професійному спорті. А ще Тотовицький дав поради юним спортсменам, як досягти успіху

ТОП-цитата
Я взагалі не рахую голів, які забивав у своїй кар’єрі. Сотий гол… Не думав про це! Ви мене зараз здивували.

Андрій Тотовицький у складі
Андрій Тотовицький у складі "Десни" (сезон 2020/21)

Тему уродженців Рівненщини в професійному футболі продовжили, створивши імовірно-неймовірну футбольну команду. Виявляється, нашого цвіту по всьому світу – у різних командах грає 20 футболістів, із яких насправді вдалося сформувати боєздатну команду зі сильною конкуренцією на деяких позиціях. До речі, можете перевірити, як добре знаєте уродженців Рівненщини в професійному футболі, пройшовши тест.

Від професіоналів будемо рухатися до аматорів.

З-поміж колективів любителів, варто звернути увагу на амбітну клеванську «Коливань», першолігову команду Чемпіонату Рівненської області. Цьогоріч коливанці посіли п’яте місце, ледь-ледь не дотягнувшись до «дерев’яних медалей», однак мають усі шанси знову боротися за призи у прийдешньому сезоні.

ТОП-цитата
Плани не змінні – продовжувати рухатися вперед, докладаючи максимальних зусиль, вірити у те, що в команди все буде гаразд, як у фінансуванні, так і в турнірному становищі. Ми жадаємо перемог і трофеїв.

ФК
ФК "Коливань" (Клевань)

З Клеваня помандруємо на Острожчину, де вже п’ять років існує, грає  та виграє трофеї ФК «Крок» (Грозів). До першого ювілею клубу ми поговорили зі засновником клубу Віталієм Петруком про задум сформувати колектив, про найбільш вдалі сезони та проблеми в організації сільського футболу та дружбу.

ТОП-цитата
У нас усі один за одного, намагаємося допомагати один одному в різних ситуаціях. А ще в команді щире спілкування, завжди обговорюємо все – і успіхи, і невдачі

А тепер гайнемо на Зарічненщину, де «Темп» задає темпу у місцевих змаганнях. Тут ми дізнаємося про тренера, який зі своєю командою вже 40 років, про хлопців, які їздять на турніри за власні кошти, а також довідаємося, які риси характеру допомагають вибудовувати потужний, а головне дружний,  футбольний колектив.

ТОП-цитата
І в сто років буду тренувати, бо це у мене в крові. Обрав собі такий шлях, а отже, маю його йти до кінця.

І трішки футбольної історії. Закарпатець Тиберій Корпонай так і не став професійним футболістом, однак зробив усе для того, щоб його сини повноцінно займалися спортом. І брати Корпонаї стали унікальним явищем українського футболу.

ТОП-цитата
На полі братів нема. Ми не Клички, а футбол – це не бокс. Доводиться і рідним братам стикатися лобами на полі. Звісно ж, грубості не було, але спортивна агресія – це нормально.

Незвично, але спортивно

У Ківерцях діє певною мірою унікальний, бо єдиний на Волині, Гірсько-спелеологічний клуб «Стохід», учасники якого беруть участь у різноманітних змаганнях, здобуваючи нагороди, а також отримують цікавий, цінний, а головне – практичний, досвід.

Засновник та ідейний натхненник «Стоходу» розповів Спорт на Районі, як у нього виникло захоплення «смиканням мотузок», як формувався гурт однодумців і чим займається майже сотня людей, які цьогоріч відвідували тренування.

ТОП-цитата
Первинна ідея була займатися спортивною спелеологією та спелеотехнікою, але щоденні запити людей, які до нас приходять змушують постійно розвиватися й відкривати нові напрямки спортивно-туристської діяльності.

Гірсько-спелеологічний клуб «Стохід»
Гірсько-спелеологічний клуб «Стохід»

Заняття у
Заняття у "Стоході"

Якщо ви хочете дізнатися про цікавий різновид хокею, який грають із ключкою та м’ячем, запрошуємо почитати статтю про команду «Solva» з міста Свалява, що на Закарпатті. Колектив, що має два склади різного віку, як новачок почав із найнижчої ліги України, та має амбіції грати вище й краще.

ТОП-цитата
Флорбол – вид спорту, який не має обмежень у віці, адже найстаршому гравцеві в Україні, якщо не помиляюсь, 63 роки. 

Крім того, наші журналісти окремо розказали про тренера та керівника свалявського волейбольного клубу «Свалява» Василя Скукіса.

Олімпійська надія та олімпійська гордість

2021 рік також запам’ятався проведенням відтермінованих через коронавірус змагань, зокрема й Олімпійських ігор у Токіо. У наймасштабніших світових змаганнях за олімпійські нагороди боролося восьмеро спортсменів із Волині. На жаль, жоден представник краю не здобув олімпійську нагороду. А от рівняни в Токіо здобули три медалі на двох. Про всі виступи спортсменів Рівненщини і Волині ви можете знайти у спецпроєкті «Наші в Токіо».

Ми, звісно, не могли оминути увагою олімпійців, тож запрошуємо дізнатися деякі секрети Михайла Романчука та Олега Омельчука.

Наприклад, стрілець Олег Омельчук утік з олімпійського селища, щоб придбати додому одну річ. Сам спортсмен каже: якщо я щось хочу, мене не спинити.

Володар срібла і бронзи Олімпіади-2020 Михайло Романчук навчився плавати в шість років. Але, як порівняти з іншими дітьми, йому не все вдавалося відразу. Такі секрети про титулованого плавця розповіла мама.

ТОП-цитата
Пам’ятайте: що не можливо людині, те можливо Богу

А про те, від чого довелося відмовитися заради спорту і як спав на уроках після тренувань, розповів сам Михайло Романчук.

Рівненські олімпійці Олег Омельчук і Михайло Романчук
Рівненські олімпійці Олег Омельчук і Михайло Романчук

 

Дорогі читачі, ми  завершили масштабну й цікаву книгу року. У кожній главі, на кожній сторінці було багато цікавого, дуже важливого, чи дрібнішого, але приємного.

 Спорт на Районі дякує всім, хто був, гортав наші новини і статті! Залишайтеся з нами й надалі – попереду багато цікавого!

Головне фото – Depositphotos

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024