Вулична тренажерка: хто і як облаштував спортивний майданчик у Люблинці

13 Квітня 2021, 16:33
Новий спортивний майданчик у Люблинці 8020
Новий спортивний майданчик у Люблинці

У селищі Люблинець Ковельського району з’явився новий спортивний майданчик із вуличними тренажерами.

У громаді зазначають, що відкриття майданчика — це результат вдалої співпраці місцевої влади та членів громадської організації «Теріус». Все почалося з того, що у жовтні 2019 року виконавчий комітет Люблинецької селищної ради подав заявку на конкурс проєктів «Участь в дії: практики взаємодії влади та громади». 

Таким чином Люблинецька громада стала однією із восьми громад на Волині, яку відібрали для участі  у проєкті, який організовувала громадська організація «Розвиток Волині» та фінансувався в рамках Фонду підзвітності Міністерства закордонних справ Нідерландів. Журналістка Район.Ковель теж побувала на новенькому майданчику.

«Ідея створення такого майданчика вже давно була на слуху. Адже, наше селище демографічно молоде. Досить добре розвинута інфраструктура: є школа, дитячий садок, амбулаторія, спортивна школа, школа мистецтв. Проте, не було спеціально облаштованого місця загального користування для активного проведення дозвілля мешканцями селища», – пояснює  спеціалістка з проєктно-інвестиційної діяльності Люблинецької селищної ради Ольга Гандзюк. 

Читайте також: Містечко інтересів: як у Шацьку реалізували проєкт на 273 тисячі гривень

Також проєкт «Участь в дії» передбачав тренінги для посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів селищної ради, громадських активістів та учнів 8 – 11 класів. А також, один спільний тренінг для всіх громад з питань адвокації та лобіювання. 

У фіналі проєкту громадська організація «Теріус» отримала можливість розробити та подати проєктну заявку на конкурс мінігрантів, внаслідок якої мали втілити суспільно-корисну ініціативу у громаді.

Читайте такожСучасна бібліотека, а не склад притрушених пилюкою книг: у Рудні облаштували простір свободи

Пройшовши відбір, літом 2020 року проєкт «Жити активно – це здорово та стильно» отримав підтримку. І вже восени 2020 року на території Люблинецької дитячо-юнацької спортивної школи відкрили новий яскравий вуличний спортивний майданчик з тренажерами.

Це не просто спортивний майданчик, а відкрита зона для проведення дозвілля мешканцями селища.  Поряд розташований дитячий майданчик, тому реалізація проєкту була дуже важливою. Адже, цілі родини зможуть із задоволенням та в користь своєму здоров'ю проводити вільний час.

«Спільно із селищною радою, громадська організація розробила та подала на конкурс проєктну заявку «Жити активно – це здорово та стильно». Проєкт отримав фінансову підтримку, і вже, сьогодні, біля спортивної школи тішать око вуличні тренажери», – додає каже Ольга Гандзюк.

Читайте також про проєкт соціальної адаптації та психологічної реабілітації Горотерапія: як походи в гори допомагають ветеранам з Волині повернутися в нормальне життя

Офіційний банер проєкту «Жити активно – це здорово та стильно»
Офіційний банер проєкту «Жити активно – це здорово та стильно»



Читайте такожМандрувати рідним краєм: як на Ківерцівщині створили туристичний маршрут

Спортивний майданчик розташований поруч з дитячим, тому це місце для жителів селища виконує роль відкритої зони для проведення дозвілля. 

На спеціально облаштованому майданчику встановили вуличні тренажери, лавки, урни для сміття, камеру відеоспостереження та прожектор, на території ДЮСШ також з’явився туалет загального користування.

Загалом тут розмістили дев'ять тренажерів: маятний твістер, тренажер для м'язів черевного преса, гребний тренажер, жим від грудей, бруси, турнік, повітряний ходок, орбітрек, розгинач стегна або його ще називають степпер. Увесь спортивний інвентар пофарбований у яскравий помаранчевий колір. 

Втілення проєкту з облаштування спортивного майданчика обійшлося у 137 330 гривень. Ольга Ганздюк запевняє, що для того, щоб втілювати такі проєкти – головне знайти фінансування. На питання «Скільки часу у вас зайняло часу втілити проєкт?» вона відповідає, що на організаційні і будівельні процеси витратили два місяці.

«Згідно із умовами конкурсу, для закупівлі тренажерів необхідно було проводити маркетингове дослідження. Та і взагалі по кожній позиції бюджету проєкту дослідити ринок. До прикладу, проводячи закупівлю товару чи послуги у ФОПа, необхідно було переконатися, чи має він право здійснювати відповідний вид діяльності. Це вже питання по фінансовій частині проєкту та звітуванню», – розповідає про деталі реалізації проєкту Ольга Ганздюк.

У Люблинецькій селищній раді додають, що це не кінець і у громаді також планують, що у майбутньому вдасться облаштувати нові спортивні майданчики у селах Мощена та Старі Кошари.







 

Олена КЛИНОВА

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024