Амбітний новачок, гучне повернення, шум навколо форварда: чим запам’ятався спорт Рівненщини 2020 року

01 Січня 2021, 09:52
Спортивний 2020 рік на Рівненщині 6518
Спортивний 2020 рік на Рівненщині

Завершився непростий, передовсім для спортсменів, 2020 рік. Попри всі обмеження, перенесені й відтерміновані змагання, він приніс чимало цікавого.

Пропонуємо згадати, чим дивував 2020 спортсменів та уболівальників Рівненської області.

Амбіції року

Бути в цій категорії заслуговує друголіговий футбольний клуб «Грем’яче» з Острожчини. Він гучно починав спортивний сезон, провівши низку спарингів зі сильнішими суперниками та залучивши в штаб першого тренера фіналіста Ліги Європи. Утім, амбіції грем’ячівців таки були виправданими – команда стала переможцем Чемпіонату Рівненської області сезону 2020 року (ІІ ліга), здобула звання чемпіона та Кубок Острожчини. А в Кубку Рівненщини, вибивши першолігову «Коливань», клуб уперше в своїй історії добрався до півфіналу.

Старання амбітного новачка оцінили в Києві – президент ФК «Грем’яче» отримав почесну грамоту УАФ.

До речі, форвард «світло-зелених» Сергій Непомнящий удруге в історії другої ліги Рівненщини здобув звання найкращого бомбардира.


 

Прорив року

Так можна назвати ще одну друголігову команду з Рівненщини ФК «Зарічне». Зарічненці, доклавши максимум зусиль, у завершальному турі Чемпіонату Рівненської області сезону 2020 року здобули вольову перемогу над «Гранітом» і завоювали срібні медалі.

У Кубку Рівненщини з футболу сезону 2020 року представникам Зарічненщини пощастило менше, бо ж довелося тягатися з найкращою командою першої ліги Рівненської області «ОДЕК» (Оржів). У підсумку оржівці здобули розгромну перемогу, однак ФК «Зарічне» цього сезону показало неабияку волю до перемоги і, на нашу думку, заслуговує бути в категорії «Прорив року».


 

Повернення року

Тут нічого й говорити – переживши жахливу аварію та непростий шлях реабілітації, на п’єдестали поступово повертається Олег Жох. Навесні рукоборець  здобув нагороду Чемпіонату України з армреслінгу серед дорослих та ветеранів, а наприкінці грудня спортсмен «узяв» ще одну золоту медаль з армспорту на Кубку України.

Читайте також:

Мені є заради кого повертатися, – Олег Жох про спорт, самопочуття й особисте життя

Олегові Жохові вручили орден «За заслуги»


 

Трансфер року

«Рівненські вовки» НК «Верес» тішать уболівальників потужною грою. І левова частка успіху команди – у воротареві Богданові Когутові, який підсилив рівнян у березні 2020 року.

Читайте також: Хочеться гори перевертати, – голкіпер «Вереса» і півзахисник «Волині» про вболівальників на стадіоні

Когут двічі входив до символічної збірної туру Першої ліги. ПФЛ та інформаційний партнер ua-football.com назвали голкіпера найкращим гравцем вересня, а авторський колектив UA-Футбол увів його до символічної збірної півріччя.

Читайте також:

«Хрестоносець» Іван Цюпа в збірній півріччя

Футболіст з Острожчини ввійшов до збірної півріччя


 

Здивування року

І знову до «Вереса». Цікавий проєкт і потужна співпраця народного клубу та блогера Дмитра Поворознюка не раз дивували й тішили фанатів. Рівненський клуб підписав Поворознюка у середині жовтня. Дебют Поворознюка відбувся в матчі «Верес» – «Гірник-Спорт», коли «рівненські вовки» вели в рахунку 3:0. На полі футболіст народного клубу провів завершальні 10 хвилин.

Наслідком співпраці став серіал про «внутрішню кухню» клубу. У грудні Поворознюк отримав відзнаку УАФ.


 

Відкриття року

Відкриттям року для редакції Спорт на районі стали квасилівські самбісти, які у складі національної збірної України здобули медалі на Чемпіонаті світу в Сербії. Нагадаємо: першого змагального дня Богдан Бабенко, родом із Квасилова, став бронзовим призером чемпіонату світу з бойового самбо. Другого дня чемпіонату золото виборов Тимур Самедов, а Вадим Бурчак посів третє місце на цих змаганнях.

До речі, Тимура Самедова відзначила Рівненська облдержадміністрація в конкурсі «Герой спортивного року».


 

Медіабум року

Медійного шуму на Рівненщині наробив молодий футболіст Микола Кухаревич. Про уродженця Дубровиччини вперше заговорили, коли хлопець отримав виклик до молодіжної збірної України. У двох іграх форвард відзначився трьома м’ячами. Далі стало відомо, що юнаком цікавиться кілька іноземних клубів, а потім – що він підпише контракт із «Андерлехтом».

Читайте також: Кухаревич молодий і перспективний, – тренер

Сподіваємося, що і в новому році Кухаревич буде джерелом позитивних інформаційних приводів.


 

Милість року

І на завершення – трохи милого і хорошого.

У Козлині біля Рівного діє КСК «Патріот», який став центром Федерації кінного спорту Рівненської області.

Вихованки «Патріота» здобували численні нагороди впродовж 2020 року – на Київщині, Черкащині, у Жашкові та ін.

А ще ми розповідали, чим живе цей клуб: Учимо розуміти себе: у кінному клубі на Рівненщині займаються півторарічні діти. І демонстрували яскраві світлини з життя кіннотників: Супутники конюшні – жінки, діти й собаки: як живе кінно-спортивний клуб на Рівненщині.

До речі, красиве фото з рівненською вершницею розібрали на пазл.


 

Нехай 2021 рік принесе нові здобутки, успіхи та нагороди! 

 

Читайте також:

Здобули міх нагород: підсумки спортивного року Рівненщини і Волині

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024