Президент ФК «Вельбівно» розповів про плани команди

07 Грудня 2018, 12:57
2552 Джерело: Скрін-шот трансляції

У програмі «Час футболу» Степан Кащин, президент переможця Другої ліги Рівненщини 2018 р. ФК «Вельбівно», підбив підсумки сезону й поділився футбольними планами. Передача вийшла в ефір на телеканалі «Рівне 1» в понеділок, 3 грудня.

У програмі, крім президента єдиного представника Острожчини в обласному футбольному чемпіонаті, брав участь Василь Пістоль, почесний президент ФК «Маяк (місто Сарни). Загалом у розмові з ведучим Олексієм Кривошеєвим ішлося про підсумки сезону 2018 року.

«Сезон виявився дуже хорошим. Ми стали чемпіонами Другої ліги, із чим я вітаю вболівальників і всіх, хто допомагав команді. Наступного року плануємо грати в Першій лізі й дати бій кращим за рівнем командам», – каже Степан Кащин.

Степан Кащин в ефірі Рівне 1
Степан Кащин в ефірі Рівне 1

 

Ми вибрали для вас головні думки президента ФК «Вельбівно» щодо футболу в краї, успіхів команди та планів на майбутнє.

– Із чим пов’язано, що у Вельбівному футбол зник, а потім знову з’явився? Чи не буде такого знову?

– У 2000-х роках, коли ми тільки почали грати на область, у нас був провальний сезон і команда знялася після першого кола. Пізніше, 2007 року, ми стали чемпіонами Другої ліги й вийшли до Першої ліги. 2013 року ми стали срібними призерами, а 2014 – чемпіонами області. Увесь цей період основним спонсором команди була Вельбівненська сільська рада, 90 % гравців – місцеві хлопці. У період кризи футбол перейшов на задній план, але розвивався дитячо-юнацький футбол, який буде існувати й надалі. Для дорослого футболу потрібне фінансування.

– Хто сьогодні фінансує ФК «Вельбівно»?

– Є меценати, спонсори, сільський голова. Місцева влада допомагає транспортом. У нас витрати невеликі, бо в команді грають фактично місцеві хлопці.

– Який приблизний бюджет ФК «Вельбівно»?

– Цьогоріч витратили близько 300 тис. гривень.

– Де наступний сезон гратиме ФК «Вельбівно»? Чи підходять під Першу лігу футбольні поля в селі?

– Поля в нас у хорошому стані й готові приймати матчі Першої ліги. А на врученні медалей обласні депутати пообіцяли добудувати роздягальні, тож плануємо грати вдома.

– Чув розмову, що можливий варіант «Вельбівно-Острог»?

– Поки що це на рівні чуток, хоча в нас і цьогоріч було декілька гравців з Острога. Ми не розділяємо Вельбівно й Острог, тому що район у нас невеликий і футболу не так багато.

– Яка ситуація з районним чемпіонатом Острозького району?

– Була перша і друга ліга, але команди відсіялися, тому зробили одну сильнішу лігу. У чемпіонаті району більше 10 команд. Рівень протистоянь щороку змінюється. Якщо долучаються хлопці з Нетішина, Ізяслава, то чемпіонат стає дуже цікавим і до останніх турів не зрозуміло, хто переможе.

Цього сезону в Другій лізі кращим бомбардиром став наш нападник Сергій Непомнящий і йому вже телефонують кращі клуби, як-от, «Малинськ», «Маяк», «ОДЕК». Вони стежать за Другою лігою і пропонують ліпші умови. Так свого часу і Віталій Груша, і Олександр Апанчук розійшлися по командах, але вони починали з «Вельбівного».

Нагородження ФК «Вельбівно, чемпіона області
Нагородження ФК «Вельбівно, чемпіона області

 

– Скільки вболівальників їздить із вами на виїзні ігри, приходить на домашні матчі?

– У Вельбівному матчі відбуваються здебільшого в суботу. У селі люди мають багато роботи, але в протоколах судді записують від 100 до 200 осіб. Звісно, їх немає стільки. А от у неділю стадіон заповнений краще: приходить більше 100 осіб. У нас не зовсім розвинена інфраструктура, немає посадкових місць, трибун, а звичайні лавочки. 

 

Ви можете переглянути повну версію інтерв’ю, а ФК «Вельбівно» ми зичимо успіхів у новому футбольному сезоні!

 

Читайте також:

Як сільська команда стала чемпіоном області: історія ФК «Вельбівно»

В Острозі повністю зник футбол

Клуб, який об’єднав найкращих: президент «Грем’ячого» про історію, плани і спорт на районі

Збірна світу в селі без стадіону: хто і як розвиває футбол на Острожчині

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024