Хочемо популяризувати спорт, – переможець спортфесту із Рівненщини Ігор Гулян

09 Липня 2020, 10:22
Ігор Гулян 2445
Ігор Гулян

Випускник Княгининської школи, що в Демидівському районі, 16-річний Ігор Гулян, став переможцем обласного молодіжного фестивалю «Спортивний. Активний. Молодий» (САМ). Згідно з умовами фестивалю, учасники знімали відео, на якому потрібно було продемонструвати спортивні активності, котрі популярні серед молоді.

Переможців голосуванням у фейсбуці визначали у двох категоріях: індивідуальні (виконання активностей однією особою) та командні (виконання активностей двома та більше особами).

Ігор зайняв перше місце серед «індивідуальників». Хлопець зізнається, що перемога стала для нього справжньою несподіванкою.

Журналісти видання «Район.Демидівка» поспілкувалися з Ігорем Гуляном та розпитали у молодого спортсмена всі деталі.


 

– Ігорю, коли ви почали займатися спортом?

– Мабуть, ще в першому класі. Серйозно займатися футболом почав у п’ятому класі. У восьмому пішов навчатися у Костопільську спортивно-юнацьку школу. Проте склалося так, що через рік залишив навчання. Тоді спорт дещо закинув.

– Що спонукало повернутися до тренувань знову?

– Коли повернувся у село, багато хлопців займалися на турніках. Почав тренуватися з ними. Так, мало по малу, й повернувся у спорт, став серйозно займатися багатьма видами. Проте в пріоритеті все ж залишалися турніки. Згодом став грати за сільську футбольну команду, потім – за демидівський «Стир», був капітаном збірної ДЮСШ. Виступав у складі цих команд на районних чемпіонатах, обласному.


 

– Розкажіть трохи про участь у фестивалі «Спортивний. Активний. Молодий» (САМ)?

– Випадково взяв у ньому участь. За умовами конкурсу, треба було зняти відеоролик на спортивну тематику й опублікувати його на сторінці «Спорт для всіх» у фейсбуці. Володимир Колесник порекомендував мені спробувати свої сили. Я записав відео, де підтягуюся на турніках. Закинув, і забув. Не просив знайомих підтримати лайками, голосувати… Тож коли моє відео набрало найбільше голосів, я здивувався.

– Яким видом спорту займаєтеся зараз?

– Воркаут – тобто турніки. Серйозно захопився цим видом також тоді, коли повернувся з навчання у спортшколі. Насправді в нашому районі дуже багато молоді займається. Ми хочемо якось популяризувати цей спорт.


 

– Ви – випускник. Уже визначилися, куди вступатимете? Майбутню професію повязуєте зі спортом?

– Ні, нікуди не вступатиму. Планую закінчити курси фітнес-тренера, а тоді вже шукатиму роботу за цією спеціальністю. Планую поїхати в Київ, там зараз вся моя родина. Я, поки закінчував школу, жив у селі біля діда та баби. Мама працює в столиці, приїжджає сюди час від часу.



Читайте також: Клуб, який об’єднав найкращих: президент «Грем’ячого» про історію, плани і спорт на районі

Марія МАРТИНЮК

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024