Тренди карантину: «Онлайн-забіг» чи «Віртуальна пробіжка»

05 Травня 2020, 16:28
«Онлайн-забіг» чи «Віртуальна пробіжка» 3472
«Онлайн-забіг» чи «Віртуальна пробіжка»

Карантин вніс свої корективи у життя кожного українця: одні змушені були піти на вимушені «канікули», а хтось залишається працювати, дотримуючись купи заходів захисту від коронавірусу.

І якщо перший тиждень-два чимало людей раділо позачерговому відпочинку, то вже на завершення другого місяця, більшість мріє повернутися до повсякденного ритму життя. 

Водночас у соціальних мережах рясніє маса пропозицій пройти онлайн-навчання чи віртуальну екскурсію світовими музеями, та навіть більше – узяти участь у віртуальному чи онлайновому забізі з бігу. Що таке онлайн-забіг з читачами поділилися представники  володимир-волинського бігового клубу «Епікур».

«Онлайн забіг – це, по суті, ті ж самі змагання з бігу, але відбувається віддалено і може бути одночасно у різних куточках України. Коли в класичних змаганнях це визначений час, дата й місце старту та фінішу, то в онлайн усе простіше. Маршрут обирає бігун самостійно. Найважливіше пробігти дистанцію, на яку зареєструвався спортсмен та надіслати підтвердження пробіжки організаторам, при цьому дотримуватися умов карантину. Для нашого клубу такі звіти переважно робимо в мобільному додатку Strava», – розповідає Оксана Богославець, координаторка бігового клубу Володимир-Волинської птахофабрики.

Учасники онлайн-забігів розповіли, що на маршрут виходять у масках, намагаються обрати час, коли на вулиці перебуває найменше людей, а самі маршрути обирають подалі від громадських місць та центральних вулиць. 


 

«На перший свій онлайн-забіг вийшла, щоб підтримати колегу. А вже цієї неділі була офіційно зареєстрована на «ІІІ Віртуальний пробіг без вірусів». Для пробіжки в десять кілометрів вирішила з чоловіком пробігтися до села Поничів. Мені особисто подобається бігати подалі від міста, де немає скупчення автівок та людей. Обираю місцевість, де є гарні пейзажі», –  говорить Юлія Якубська.

Враженнями та мотивацією для участі в онлайн забігах поділився Вадим Москалюк.

«Для мене це можливість зібратися з думками, а також викладатися під час пробіжки, адже дух змагання всерівно присутній. Хочеться пробігти краще, з гарним часом. І в той же час це хороший спосіб тримати себе у формі!», – каже Максим.

Пропозицій взяти участь в онлайн забігах досить багато у соціальних мережах. Варто лише знайти найближчий, зареєструватися на бажану дистанцію та під час пробіжки дотримуватися умов карантину.


 

Читайте також: 

100 кілометрів за 7 годин і 44 хвилини: волинянин пробіг ультрамарафон

Волинський спортсмен здобув «срібло» на 20-кілометровій дистанції з ходьби

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024