Для мене спорт хобі, а не джерело заробітку – армреслер Олег Жох

28 Квітня 2020, 11:05
Олег Жох 5460 Джерело: Armpower
Олег Жох

Багаторазовий чемпіон світу, рукоборець із Рівненщини Олег Жох дав онлайн-пресконференцію. Спілкування відбувалася на платформі проєкту «Сила спорту» через ютуб. У розмові йшлося про армреслінг як спорт, нинішній стан Олега та плани на майбутнє. Пропонуємо дізнатися про це та інше з перших уст.

– Олеже, як минає твій карантин?

– Як у всіх. Тренуюся вдома, у мене тут є свій маленький спортмайданчик. Маю блок, штангу, стіл для армреслінгу – усе, що потрібно для занять і покращення силових показників.

Найближчі змагання, думаю, будуть не скоро, тому просто займаюся і чекаю.

– Багатьом цікаво, які в тебе зараз силові показники?

– Показники не такі високі, як були раніше. Якщо в кращій формі натяжка була 80 – 90 кілограмів, то зараз максимум 50.

Ще часто питають про мою вагу (сміється – авт.). То зараз я набрав «стандартні» 82 кілограми. Після лікарні важив тільки 70, страшно було «брати» навантаження в спортзалі.

– Ти завжди говорив, що не знаєш, як після переломів рук повертатися у спорт. Як тобі це вдається?

– Це складно, бо, виходить, треба починати майже з нуля, сильно тренуватися, щоб досягти тої самої форми. А ще ж хочеться розвиватися…

– Розкажи, на скільки відновилася рука?

– Це можна оцінити по натяжці. Припускаю, що на половину відновилася. Пластину не відчуваю ніяк. Трошечки обмежилися рухи рукою, але дискомфорту немає.

– Як думаєш, наскільки важливо, щоб в армспорті ти займався лише спортом, не відволікався більше ні на що, проводячи переважну більшість часу в залі?

– Хочу сказати, що армреслінг – не олімпійський вид спорту, оплати за перемоги на Чемпіонаті Світу чи Чемпіонаті Європи просто смішні. На мою думку, жити одним спортом фінансово майже неможливо. Треба працювати і заробляти іншим способом. Для мене спорт був більше хобі, гроші я отримував на іншій роботі.

– Які твої спортивні плани? Хочеш повернутися на попередній рівень, щось досягнути, чи головне здоров’я і загальне відновлення.

– Здоров’я, звичайно, важливе. Але я тренуюся і повернуся в спорт. Можливо, не на такий високий рівень, як був, але є бажання, тому й буду займатися армреслінгом надалі. Крім лівої, треную і праву руку. Думаю, вона себе ще теж покаже (сміється – авт.).

– Відео, де ти бореш у рази важчих суперників ставали просто вірусними. Чи плануєш знову боротися з «тяжами»? Чи спарингуєшся з важчими за тебе хлопцями?

– Планую. Тільки й із такими спарингуюся. З хлопцями з моєї категорії мені було не цікаво тренуватися, боротися, бо це легко. Вага 100+ кілограмів – це цікавіше.

Фотоархів Sportwiki. Боротьба Олега з важковаговиками
Фотоархів Sportwiki. Боротьба Олега з важковаговиками

 

– Ти, можна сказати, ефектно повернувся до виступів, здобувши золото на Чемпіонаті України. Утім, це перемога за фолами. Як оцінюєш цей результат?

– Мене злить, що я не поборовся. Я б боровся, щоб перевірити силу. По фолах  мене не влаштовує, адже армреслінг – силовий спорт… Тут мірятися треба силою, а не кількістю помилок.

– Діти й підлітки, для яких часто нерідко проводиш майстеркласи, завжди зустрічають тебе дуже тепло. Чи не плануєш заснувати свою школу чи гурток армспорту?

– Мене про це часто питають. Можливо, у майбутньому я таке й зроблю. Але саме зараз мені ще треба відновити свою форму, а тоді вже думати про те, щоб когось тренувати.

Щиро бажаємо Олегові Жохові реалізації всіх планів!

Галина МАКСИМЧУК

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024