«Командну роботу з м'ячем ніщо не замінить», – ексволинянин Микола Кухаревич

24 Квітня 2020, 12:33
Фото ілюстративне 2543
Фото ілюстративне

Нападник «Руху» Микола Кухаревич розповів клубному медіацентру як проходять його карантинні будні та як тренується в умовах самоізоляції.

Про це інформує сайт ФК Рух Львів.  

– Миколо, розкажи як проводиш свій час на карантині?

– Я вже дуже засумував за футболом. Стараюся виконувати всі вправи, які нам надсилає тренерський штаб.

Взагалі намагаюся якнайбільше уваги зараз приділяти спорту, щоб не думати про погане. Роблю багато бігової роботи, а також силової на різні групи м’язів: верхній плечовий пояс, прес, ноги.

Ще виконую вправи з гантелями, фітнесрезинками та стрибаю із скакалкою. Окрім того, що нам скидає тренер з фізпідготовки, деякі вправи шукаю окремо в інтернеті. Мої заняття тривають в районі однієї години.

Займаюся кожного дня. Ще маю змогу виконувати різні вправи з м’ячем: обігрую фішки, б’ю об стінку, набиваю тощо. Звичайно, також допомагаю сім’ї в побутових справах. 

– Яка ситуація у твоєму рідному селі?

– Я зараз якраз перебуваю вдома в Удрицьку. Батьки проживають переважно в Сарнах, але на період карантину вирішили поїхати в село, адже тут біля нас є ліс, де я кожного дня наодинці займаюся. В Рівненській області зафіксовано вже багато випадків зараження коронавірусом, але в Дубровицькому районі, де ми зараз – інфікованих, нібито, немає.

Люди звісно хвилюються за своє здоров’я. Тут всі строго дотримуються основних правил карантину. В магазини та в людні місця люди ходять в захисних масках.


 

– Окрім занять спортом чим ще займаєшся?

– Здебільшого переглядаю різноманітний контент в YouTube. Також можу подивитися матчі білоруського чемпіонату (Сміється). Ми маємо всі разом пережити цю пандемію. Все, що від нас залежить, ми робимо – сидимо вдома, щоб, не розносити інфекцію іншим людям. 

– Ти лише перед турецькими зборами приєднався до «рухівської» сім’ї. Як тебе прийняли хлопці?

– Насправді, в «Русі» – дуже хороший колектив. Мені все подобається. Прийняли мене дуже добре.

Приємно працювати в такій команді, адже отримую задоволення від тренувань. В «Русі» є багато досвідчених футболістів і вони мені постійно підказують, як потрібно діяти на полі, дають свої настанови. Я стараюся до всіх порад прислуховуватися та ставати сильнішим. 

– До переходу в «Рух» ти був у структурі луцької «Волині», але грав та тренувався з командою U-19. Наскільки важко перейти від юнацького футболу до дорослого?

– Звичайно, це не до порівняння. Рівень гравців «Руху» набагато вищий. Потрібно швидше приймати рішення на полі та миттєво реагувати на ту чи іншу ситуацію. Відверто кажучи, я вже відчув, що на зборах мені вдалося трохи вирости професійно, як футболісту.

Від кожного тренування намагаюся брати максимум. Гадаю, в «Русі» я буду з кожним днем ставати все сильнішим.

– З ким із команди встиг найбільше подружитися?

– До переходу в «Рух» знав добре Руслана Марушку, тому з ним багато спілкуємося. Також на перших зборах у Винниках, а згодом і в Туреччині я жив в кімнаті з Богданом Оринчаком, відтак, з ним також ми одразу знайшли спільну мову. Загалом на зборах я зі всіма налагодив хороші відносини. Радий, що потрапив в такий класний колектив. 

– Ернест переміг у конкурсі Goal Battle, який медіацентр «Руху» проводив в Instagram. Загалом в турнірі були представлені твої чотири голи. Як гадаєш, результати справедливі?

– Насправді, на зборах ми усі забивали хороші голи. Сподобалися забиті м’ячі Бойчука та Ернеста. Мені вдвічі приємніше, що вболівальники проголосували за гол Ерні, адже я віддав у тому моменті йому асист. Свій слід в Goal Battle я залишив.

Щодо моїх голів, то я відзначив би свій м’яч у ворота «Прикарпаття». Коли ми працюємо всі разом – це дуже хороший час. Хочеться повернутися до спільних занять, адже командну роботу з м’ячем ніщо не замінить. Хочеться, щоб якнайшвидше пройшла пандемія та завершився карантин. З нетерпінням чекаю на відновлення чемпіонату.  


 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024