Шацька спортивна школа – кузня здоров’я, рекордів і спортивних традицій

18 Серпня 2019, 10:45
ХХХІІІ Меморіал пам’яті чемпіонки України Галини Зуб 2236
ХХХІІІ Меморіал пам’яті чемпіонки України Галини Зуб

В селищі Шацьк, на базі Шацької дитячо-юнацької спортивної школи, директором якої є Сергій Стаднік, 9-10 серпня відбулися традиційні змагання з веслування на байдарках і каное – ХХХІІІ Меморіал пам’яті чемпіонки України Галини Зуб. Захід був особливим, оскільки школа в цей час відзначала 50-річчя з дня заснування.

Про це пише газета «Новий погляд+».

З нагоди цієї події до селища приїхали почесні гості: засновники, перші вихованці закладу, директори, тренери-ветерани, кандидати і майстри спорту з веслування, які свого часу прославили спортивними перемогами Шацький край і рідну альма-матер. Їм було про що поговорити, що згадати. Про славні минулі часи їм нагадала фотовиставка, на якій були представлені світлини з життя спортивної школи за 50 років, були серед них і унікальні: початок будівництва закладу і перший меморіал пам’яті Галини Зуб, що відбувся в Шацьку 33 роки тому (автор фото Василь Семенюк).


 

На змагання прибули понад 200 веслувальників з Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Волинської, Полтавської областей України, селища Шацьк, а також з міст Пінськ і Брест Республіки Білорусь – всього 15 команд. Урочистість розпочали з церемонії підняття державного прапора під звуки гімну. Цю поважну місію доручили виконати найдостойнішим випускникам Шацької ДЮСШ: першому майстру спорту Волині з веслування Ананію Романовичу, майстру спорту міжнародного класу Сергію Кутьку та майстру спорту Надії Комаровській (дівоче Зуб). Також хвилиною мовчання вшанували пам'ять спортсменки Галини Зуб, яка прославила Шацький край своїми успіхами, та поклали до її могили квіти.

1

 

Гордістю за спортивну школу був просякнутий виступ першого директора Олега Камерилова, котрий приїхав на святкування з Полтави. Він відзначив, що стежить за успіхами шацьких веслувальників і щиро вірить, що головні спортивні перемоги ще попереду. Олег Єгорович подарував шацьким веслувальниками штангу і побажав, щоб вони завжди були у відмінній спортивній формі.

Тарас Шевченко, котрий започаткував у Шацьку веслувальний спорт, висловив вдячність своїм послідовникам, які доклали максимум зусиль, щоб вийти на достойний рівень навчально-тренувальної роботи та  показувати високий результат спортивних досягнень вихованців.

 –Ваші веслувальники є в національній збірній команді України, вони переможці і призери чемпіонатів Європи, світу та інших престижних змагань. Дай Боже, щоб підкорили і Олімпійські ігри! – побажав під час виступу Тарас Юхимович.

1

 

У всіх починаннях спортивну школу підтримує керівництво Шацької ОТГ. В.о. голови Людмила Цевух наголосила, що бачить у закладі великий потенціал для розвитку, тому селищна рада робить все можливе, щоб покращити умови в приміщенні, розширити територію, зміцнити матеріальну базу, і цим самим залучити ще більше дітей до занять спортом. За кошти селищної ради школа нещодавно придбала причіп для перевезення човнів на змагання, завжди до послуг юних спортсменів – автобус громади. Людмила Степанівна зізналася, що її радує, коли прямо із змагань до неї телефонують тренери і в захваті вигукують: «У нас чемпіон!». Керівниця подякувала директору і тренерам за роботу і подарувала два весла.

1

 

Від органу місцевого самоврядування оголосили подяки та вручили грамоти структурам та окремим людям, котрі підтримують Шацьку ДЮСШ та сприяють розвитку спорту в районі. Особливі слова вдячності адресували спонсорам Василю Печуку (постійно допомагає закладу, а до ювілею подарував сучасну байдарку-двійку, спортивні костюми тренерам і футболки вихованцям), Анатолію Полінкевичу, Володимиру Матлаху, Олександру Наумичу, Володимиру Федчишину та іншим. Гарні подарунки спортивній школі зробили до свята підприємці Микола Борух (вручив комп’ютер), Олександр Положевець, Віктор Матвійчук.

1

1

 

Впродовж урочистості слово надавали Любові Клімовій, сестрі чемпіонки Галини Зуб, Костянтину Чеснокову, почесному громадянину смт Шацьк, Ігорю Дмитришину, начальнику відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА, Галині Карнауховій, начальниці відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери Волинської обласної ради, Андрію Авраменку, директору Волинської школи вищої спортивної майстерності, Віктору Радчуку, депутату Волиньради, Богданові Шевчуку, голові  Федерації каное Волині (вручив школі грошову премію на придбання весел), Володимиру Миліну, віце-президенту Федерації каное України (подарував пам’ятну дошку), представнику Федерації футболу Волині (презентував м’ячі і спортивну форму).

1

 

Команди юних веслувальників – учасників змагань отримали від ГО «Відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області» пакети з сувенірною продукцією і буклетами. Відзначили нагородами і всіх тренерів спортивної школи.

Протягом двох днів на озері Велике Чорне вирували спортивні пристрасті: юні веслувальники виборювали право назватися переможцем чи призером змагань та отримати заслужену медаль. Спортсмени Шацької ДЮСШ принесли в скарбничку закладу чотири медалі. Так, ІІ місце – в Софії Цюп’ях (200 і 2000 м), ІІІ – в Софії Романович (200 і 1000 м), Віктора Матющенка (200 м) та Анастасії Литвинчук (200 м).

Відшуміли змагання, кануло в лету яскраве ювілейне свято, а Шацька дитячо-юнацька спортивна школа, як і 50 років тому, залишається кузнею здоров'я, рекордів та чудових спортивних традицій.

1

 

1

1

1

1

1

1

1

1


1

1

1


1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1


1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024