«Хуст» буде грати у Першій лізі в сезоні 2023/2024

09 Червня 2023, 16:21
«Хуст» буде грати у Першій лізі в сезоні 2023/2024 599
«Хуст» буде грати у Першій лізі в сезоні 2023/2024

Футбольний клуб «Хуст» переграв команду із Маріуполя у матчі-відповіді плей-офф за право грати у Першій лізі України з футболу.

Гра відбулася 9-го червня 2023 року в Борисполі.

Нагадаємо, що у першому поєдинку двоматчевого протистояння в Хусті була зафіксована нічия – 1:1, тому доля учасника Першої ліги на наступний сезон вирішувалася у матчі-відповіді.  

Перші 15 хвилин зустрічі пройшли під диктовку футбольного клубу «Маріуполь», футболісти котрого повністю володіли м’ячем.

По справжньому небезпечний момент у закарпатського клубу виник лише на 16-й хвилині, коли після навісу в штрафний майданчик, футболісти «Хуста» здобули право подати кутовий, але гравці, навіть, з другої спроби не зуміли завдати удару по воротах суперника.

Решта першої половини гри пройшли за ігрової переваги гравців «Маріуполя», проте по-справжньому небезпечних моментівфутболісти першолігової команди не створили.

У доданий арбітром час закарпатці мали нагоду відкрити рахунок, скориставшись помилкою захисників суперника, проте, автор єдиного результативного взяття воріт «Маріуполя» в складі «Хуста», Назар Приходько опинився в офсайді.

Перерва – 0:0.

На старті другої половини гри повторювався сценарій першої сорокап’ятихвилинки, проте все змінив кутовий, право подати який здобули футболісти «Хуста».

Низова подача… удар, такий ж низовий – гол – 0:1.

Забитий м’яч на рахунку Вадима Мердєєва.

Після того, як рахунок у матчі було відкрито, гра дещо «ожила», хоча ініціативою все ще володіли гравці «Маріуполя».

Починаючи із 60-ї хвилини зустрічі гравці закарпатського клубу повністю «зачинилися» на власній половині поля, раз за разом відбиваючи атаки суперника.

Надійна гра в обороні дозволила футболістам «Хусту» відчувати себе більш впевнено ніж суперник, у котрого нічого не виходило в атакувальній фазі, відтак момент відповісти небезпекою біля воріт маріупольців не забарився.

83-тя хвилина, швидка контратака гравців закарпатського клубу, «на побачення» із голкіпером виходить «свіжий» Артем Стрілець, але влучити у ворота 21річний футболіст не зумів.

Найцікавішими виявилися вирішальні хвилини гри, коли маріупольці зі останніх сил намагалися відігратися, завантажуючи м’яч у штрафний майданчик раз за разом.

Нерви у футболістів здали, адже відігратись не вдавалося, відтак на 90+5 хвилині футболіст «Маріуполя», вкидаючи аут, вирішив розіграти м’яч із потилицею Івана Станковича, зав’язалась бійка, котру швидко зупинив арбітр, виписавши по «гірчичнику» футболістам обох команд.

У останній атаці матчу маріупольський клуб розігрував штрафний, на подачу якого прибіг, навіть, голкіпер, котрий і завдав вирішального удару повз ворота.

Фінальний свисток – 0:1.

У сезоні 2023/2024 в Першій лізі гратиме «Хуст».  

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024