Анонс матчу МФК «Металург» – НК «Верес»

09 Червня 2023, 12:44
Анонс матчу МФК «Металург» – НК «Верес» 439
Анонс матчу МФК «Металург» – НК «Верес»

Запорізький «Металург» та рівненський «Верес» зіграють у Львові перший матч плей-офф за право участі в УПЛ в сзоні-2023/2024. 

Матч відбудеться 10-го червня 2023 року на стадіоні «Україна», старт о 17:00.

Історія футбольного протистояння муніципального та народного клубів, відповідно, Запоріжжя та Рівного є порожньою, отож перша гра раунду плей-офф перехідних матчів стане ще більш важливою, хоча б із історичної точки зору.

Рівняни потрапили до перехідних матчів лише у 30-му турі Української Прем’єр-ліги, проте варто зазначити, що саме у завершальному матчі сезону «вовки» зробили все що від них залежало – перемогли, але цього не висталило, щоб фінішувати, як мінімум 12-ми.

«Металург», офіційно, теж гарантував собі перехідні матчі лише у крайньому матчі сезону у Першій лізі, проте, де-факто, втратити три очки відриву, а також різницю у шість голів за системою «забиті-пропущені» було складно, до того ж запоріжці грали з тернопільською «Нивою», аутсайдером «групи підвищення у класі», а їх суперник за 4-те місце протистояв одному із лідерів – «Оболоні».

Втратою «Вереса» є відсутність Василя Курка, котрий отримав червону картку у матчі 30-го туру проти «Інгульця». Важливість захисника рівнян для народного клубу важко переоцінити, варто лише зазначити, що Курко є єдиним гравцем «Вереса», котрий відіграв усі 90 хвилин у кожному матчі весняної частини чемпіонату, за виключенням вищезгаданого матчу із «Інгульцем», коли захисник покинув поле на 90+4 хвилині.

За відсутності Василя Курка, лідером оборони має стати Семен Вовченко, котрий є уродженцем Запоріжжя, відтак гратиме проти команди із свого рідного міста.

Завершиться двоматчеве протистояння раунду плей-офф 14-го червня, коли команди завітають на стадіон «Авангард» у Рівному.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024