Сезон можливостей: яким був перший в історії сезон «Старого Луцька» у Суперлізі

13 Квітня 2023, 13:12
Сезон можливостей: яким був перший в історії сезон «Старого Луцька» у Суперлізі 427
Сезон можливостей: яким був перший в історії сезон «Старого Луцька» у Суперлізі

«Старий Луцьк» завершив дебютний свій виступ у Суперлізі України з баскетболу. 

Про це повідомляє кореспондент Спорту на Районі, який відвідав підсумкову прес-конференцію, яка відбулася 12 квітня 2023 року в Обласній дитячо-юнацькійспортивній школі.

Сезон 2022/2023 став першим для команди із Луцька у баскетбольній Суперлізі України. У підсумку «Старий Луцьк», здобувши шість перемог зайняв восьме місце. 

Ще до початку сезону перед клубом поставало важливе питання «Де грати?», зокрема розглядався варіант провести сезон у Вищій лізі, оскільки із команди пішов ряд провідних гравців, проте все ж було прийняте рішення спробувати свої сили у Суперлізі. 

Зважаючи на те, що клуб покинули гравці, які ще у минулому сезоні складали кістяк команди у Вищій лізі, шанс проявити себе отримали молоді та менш досвідчені спортсмени, котрі попередньому сезоні не потрапляли у склад на ігри Вищої ліги, а у нинішньому вже отримували великі хвилини у Суперлізі. 

«Гравці виконували свої прямі функції, вони билися із кожним суперником і в кожного із них ми могли виграти. Я вдячний, безпосередньо, хлопцям і в мене до жодного немає претензій щодо самовіддачі», – зазначив головний тренер клубу Володимир Журжій

Проте, незважаючи на високий рівень самовіддачі, яку відзначив Володимир Журжій, тренер вважає, що гравці здатні показати значно вищий рівень гри, тому він не у повній мірі задоволений прогресом. 

Про складнощі, пов’язані із кадровою ситуацією, розповів капітан команди Володимир Коцько, який вбачає причину програних матчів, у яких, як зазначив головний тренер, команда не поступалася по грі, у недостатньому рівні досвідченості багатьох гравців. 

«Перед сезоном багато лідерів покинули клуб, тому ігрову практику отримали гравці, які у минулому сезоні грали у Першій лізі. Мабуть, для перемог нам не вистачало саме досвіду у багатьох гравців», – розповів капітан «Старого Луцька». 

Ситуацію, яка склалася у нинішньому сезоні для «Старого Луцька»,  віце-президент лучан Дмитро Чайковський називає яскравим прикладом для молодих спортсменів, котрих закликав тренуватися, адже шанс заграти на найвищому рівні може з’явитися несподівано. 

«Цей сезон став яскравим прикладом, коли слова тренерів: «Тренуйтеся, і шанс заграти у вас появиться!» знайшли своє практичне застосування, адже гравці, які ще у минулому сезоні не могли розраховувати на ігровий час у Вищій лізі, у нинішньому сезоні грали на великих хвилинах у Суперлізі. Тому ,якщо ти робиш якусь справу, то обов’язково доля та оточуючі дадуть тобі можливість проявити себе», – підсумував віце-президент клубу. 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024