Екс-нападник «Вереса» про те чим запам’яталося Рівне та роль форварда-засисника

27 Березня 2023, 12:11
Екс-нападник «Вереса» про те чим запам’яталося Рівне та роль форварда-засисника 460
Екс-нападник «Вереса» про те чим запам’яталося Рівне та роль форварда-засисника

Колишній форвард «Вереса» Михайло Сергійчук, який тричі повертався до Рівного, розповів про те чим запам’ятався рівненський період у кар’єрі та поділився роллю у новому клубі.

Про це йдеться на сайті Шпальта.

Михайло Сергійчук ще у 2008 році став форвардом «Вереса», проте це був ще не сучасний проект «народного клубу», який ми знаємо сьогодні.

Після чого футболіст неодноразово повертався до рівненської команди, зокрема у 2016-му, 2017-му та 2020-му роках.

Футболіст дуже тепло відзивається про рівненський період професійної кар’єри.

«З «Вересом» – чемпіонський сезон у пам’яті назавжди» – зазначив форвард.

Із 1-го березня 2023 року футболіст є гравцем чернівецької «Буковини», за яку вже відзначився забитими голами у товариських зустрічах.

Нападник розповів про роль, яку йому відводить головний тренер чернівецького клубу. Відтак, окрім атакувальних функції, футболіст відіграє у захисті.

«Звісно, як атакувальному футболісту мені краще берегти сили для створення небезпечних моментів, кращого завершення атак. Але якщо команда вдома «ковтнула» три, а у відповідь забила один, сенсу від збережених сил у нападника не буде. Футбол — командна гра. «Нуль» в обороні – це завжди щонайменше одне очко», — стверджує Михайло Сергійчук.

Футболіст зазначає, що команди рівня «Буковини» нападників «не береже», тобто, будучи форвардом, не можна грати лише на «чистих м’ячах».

«У нас усі мають пахати. Не той клас, щоби спокійно чекати свого моменту чи на помилку суперника. Та й загалом — не лише в «Буковині», а й в Україні загалом зараз скрізь проблема з гравцями атакувального плану, особливо з нападниками. Навіть у дуже багатьох команд Вищої ліги», — розповідає гравець.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024