Народність «Вереса» та її аспекти

24 Березня 2023, 16:17
Народність «Вереса» та її аспекти 575
Народність «Вереса» та її аспекти

Рівненський «Верес» є народним клубом, тобто власниками значної частини акцій клубу є народ, що зумовлює його відкритість.

Про це йдеться у інтерв’ю генерального директора НК «Верес» Антона Назарука на сайті sportarena.

«Верес» йде трохи іншим шляхом, ніж переважна більшість українських клубів, адже рівненський клуб прагне бути максимально відкритим та доступним для пересічного вболівальника і спортсмена, який має за мету потрапити до команди.

Переваги відкритості генеральний директор народного клубу описав на прикладі Бразилії та африканських країн, вихідці із яких високо цінуються у європейському футболі.

«Футбол як такий — це не про еліти, футбол — це для всіх. Подивіться на Бразилію — там буквально кожен грає у футбол, звідси і результати збірної. Подивіться на Африку — скільки африканських гравців виблискують у топ-чемпіонатах» – зазначив представник клубу.

Важливим аспектом для футболу на думку Антона Назарука є його масовість, неодмінною складовою якої є наявність вболівальників. Генеральний директор народного клубу порівнює футбол із театром чи кінотеатром, називаючи його дозвіллям для вболівальників.

«Наразі на домашні матчі «Вереса» без проблем можуть потрапити власники акцій клубу. Це люди які у свій час продемонстрували нам свою довіру та лояльність. Зараз ми можемо відплатити їм тим же, запросивши на новий стадіон і запропонувавши продукт, який, по великому рахунку, в дефіциті» – поділився він.

Народний відбір – це також одна із складових «народності» «Вереса», адже шанс потрапити до «еліти» професійного українського футболу отримали всі бажаючі.

Але все ж представник клубу зауважив, що народність повинна бути збалансованою із професіоналізмом.

«Заявка теж не гумова і ми не можемо перетворювати команду в благодійну організацію для всіх бажаючих» - зазначив Антон Назарук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024