«Верес» звернувся до УАФ стосовно VARу

15 Березня 2023, 13:51
«Верес» звернувся до УАФ стосовно VARу 275
«Верес» звернувся до УАФ стосовно VARу

Народний клуб Верес звернувся до Української асоціації футболу та Української Прем’єр-ліги з пропозицією щодо внесення змін до «Положення про порядок застосування системи ВАА (VAR)» у частині скорочення граничного терміну для подачі заявки на використання такої системи на конкретному матчі з 14 до 7 днів.

Про це йдеться на офіційному сайті клубу.

Згідно з Положенням, для проведення матчу із застосуванням системи VAR (відео асистента рефері, клуб повинен надіслати до УПЛ відповідну заявку не пізніше, ніж за 14 днів до дня проведення матчу. НК «Верес» у цьому вбачає складність, оскільки іноді заявка чисто технічно не може бути подана з дотриманням цих строків. В Регламенті є поняття базового дня – «основний день туру, встановлений календарем змагань». Відповідно до пункту 11 статті 9 «дати проведення та час початку матчів визначаються Дирекцією не пізніше як за 12 діб до базової дати туру». Тим самим виникає колізія: клуб УПЛ може дізнатися дату офіційного матчу за 12 днів до матчу, а заявку про VAR треба подати за 14 днів до поєдинку, що робить юридично неможливою подачу заявки вчасно.

«Тому ми виступаємо з пропозицією розглянути та затвердити на засіданні Виконкому УАФ зміни до Положення і встановити граничний термін подачі заявки в 7 (сім) днів до початку матчу», -розповів інформаційній службі генеральний директор народного клубу Антон Назарук.

Відправною точкою для заяви клубу став поєдинок 17-го туру проти "Ворскли", коли  рівненський клуб пропустив після того як м'яч покинув межі футбольного поля, але рефері цього не помітив.

Читати також:  18-й тур УПЛ буде Туром пам’яті загиблих на війні фанатів

Момент, коли м'яч покинув поле, але арбірт цього не помітив
Момент, коли м'яч покинув поле, але арбірт цього не помітив

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024