УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги

13 Березня 2023, 18:30
УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги 949
УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги

Завершився 17-й тур Vbet ліги Чемпіонату України з футболу, за підсумками якого змінився лідер змагань, клуб із Ужгорода ледве не переграв наставника національної збірної, а рівненський «Верес» продовжив бепереможну серію.

Черговий тур УПЛ був розподілений на два ігрових дні – 11 та 12 березня 2023 року.

 

Відкриттям туру став ужгородський поєдинок між «Минаєм» та «Олександрією», який супроводжувався несприятливими погодними умовами, а саме шквальним вітром. Господарі вже на початку поєдинку повели у рахунку, забитим голом відзначився Вадим Вітенчук, для котрого це взяття воріт стало першим не лише в закарпатському клубі, але й у Прем’єр-лізі. 

УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги
УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги

Надалі поєдинок тривав за незначної переваги підопічних Руслана Ротаня, котрий, окрім олександрійців, очолює національну та молодіжну збірну України. Проте зрівняти рахунок гостям вдалося лише в заключній десятихвилинці. Після закінчення матчу головний тренер закарпатців Володимир Шаран звинувачував арбітраж поєдинку в некомпетентності.

«У другому таймі я здивувався, коли побачив, що творять арбітри. Хай мене штрафують, але я скажу: були епізоди, які були на нашу користь (фоли), а свистіли в інший бік. І основне: коли нам забивали, Кожушко був в офсайді. Він сам не очікував, що арбітри не піднімуть прапорець», – зазначив Шаран.

 

У Рівному місцевий  «Верес» намагався перервати безвиграшну серію в матчі проти «Ворскли». Футболісти народного клубу хоч і пропустили першими, проте вже на 60 хв. поєдинку вели у рахунку 2:1. Втримати переможний рахунок господарям не вдалося, адже за п’ять хвилин до закінчення основного часу арбітр призначив пенальті у їхні ворота. Гол – 2:2. Але це був далеко не останній 11-метровий удар у матчі, оскільки у компенсований час ще двічі арбітр вкаже на точку, проте жодного разу футболісти «Вереса» нагоду вийти вперед не реалізували. Отож, безвиграшна серія рівненського клубу становить уже шість матчів. 

УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги
УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги

У гонці за лідерство УПЛ у 17-му турі відбулися зміни, оскільки донецький «Шахтар» переграв «Кривбас», а «Дніпро-1» поступився київському «Динамо», відтак саме «гірники» наразі очолюють турнірну таблицю.

 

Варто відзначити, що за у центральному матчі туру – «Дніпро-1» - «Динамо» грало багато футболістів із рівненським, волинським та закарпатським минулим, зокрема у складі столичного клубу в стартовій одинадцятці були Руслан Нещерет і Максим Дячук, які є уродженцями Закарпаття, а  також Віталій Буяльський, який у сезоні 2013/2014 грав за ужгородську «Говерлу». 

УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги
УПЛ: Огляд 17-го туру VBET ліги

З-поміж складу «Дніпра-1» Олександр Сваток та Руслан Бабенко у сезоні 2014/2015 грали за луцьку «Волинь» на правах оренди, будучи футболістами «Дніпра», Євген Пасіч та Володимир Адамюк свого часу захищали кольори «Вереса».

 

У матчі між «Зорею» та «Львовом» результативними діями відзначились екс-гравці луцької «Волині» Богдан Бутко, який віддав асист на другий гол луганчан, та Сергій Булеца, котрий став автором третього взяття воріт львівського клубу. 

 

20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024