У Рівному попрощаються із футболістом, який загинув на передовій

09 Лютого 2023, 09:47
Владислав Простаков 1052
Владислав Простаков

У Рівному проведуть в останню путь захисника Владислава Простакова.

Прощання відбудеться 9 лютого, повідомляють у міській раді. 

Владислав Простаков народився у Рівному, навчався у Національному університеті водного господарства та природокористування на економічному факультеті. Працював рихтувальником. Також виступав за ФК «Стандарт» Тайкури.

 
«Владислав не пов’язував себе із військовою справою, не служив в армії. Але в перші дні повномасштабного наступу пішов у військкомат. Він був справжнім добровольцем — щирим патріотом, який готовий зробити усе, аби ворог не прийшов у його рідне місто. Людей було багато, але Влад чекав. До них вийшов представник військкомату, запитав, хто має досвід, здоров’я та бажання воювати - мають вийти. Він сказав, що немає досвіду, але здоров’я та бажання захищати країну навіть у надлишку — то його й забрали одним із перших», – розповіли друзі Героя.
 Чоловік був сиротою. Та своїх найближчих людей завжди намагався підтримати та заспокоїти.
 
«Він постійно повторював, що все буде добре. Говорив це з такою упевненістю, що йому просто не можна було не вірити. Переконував, що війна закінчиться дуже несподівано. Але не потрібно сидіти в тилу, треба йти воювати за свою країну і людей. Тепло, сонце, радість та усмішка — це те, що супроводжувало його по життю, те, що він завжди випромінював. Найсвітліша людина у світі... Він був упевнений, що повернеться, ні на хвилину в тому не сумнівався, навіть не допускав, що таке може трапитись, але сталося так, як сталося», – продовжують друзі Владислава
 Упродовж 3 грудня 2022 року нашій військові тримали оборону в районі населеного пункту Яковлівка на Донеччині. Внаслідок наступу ворога та вимушеного відступу українських захисників зв’язок із 32-річним стрільцем-санітаром солдатом Владиславом Простаковим був втрачений. Надалі його тіло знайшли та упізнали у встановленому законом порядку.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024