У Рівному відбулося спортивне свято для спортсменів та тренерів з греко-римської боротьби, вільної та жіночої боротьби

28 Грудня 2022, 15:54
У Рівному відбулося спортивне свято для спортсменів та тренерів з греко-римської боротьби, вільної та жіночої боротьби 1012
У Рівному відбулося спортивне свято для спортсменів та тренерів з греко-римської боротьби, вільної та жіночої боротьби

Вперше відбулося спортивне свято 2022 року, яке присвятили кращим спортсменам та тренерам з греко-римської боротьби, вільної та жіночої боротьби в Рівненській області.

Про це інформують у Рівненській ОВА.

Привітали спортсменів зі здобутими нагородами голова обласної ради Андрій Карауш та голова ОВА Віталій Коваль.

«Дякую за вашу щоденну роботу, за вашу любов до килиму, за вашу любов до противника. Тому, що лише в боротьбі народжуються переможці. Від усіх жителів Рівненщини ви мусите нести славу області на всі спортивні майданчики. Адже для того, щоб ви займалися і перемагали пророблюється титанічна робота і на фронті, і в області, і вашими тренерами, батьками і вами безпосередньо. Пам’ятайте, що за вами стоять дуже багато людей, які у вас вірять. А зі свого боку ми будемо й надалі вас підтримувати, а ви завдячуйте нам перемогами. Вітаю з вашими досягненнями, і ви не маєте права зупинятися, ви маєте боротися, і боротися за нашу перемогу», - звернувся Андрій Карауш.

Близько рокук тому виходячи з міжнародних норм та вимог спортсмени вирішили об’єднати в одну структуру греко-римської, вільної та жіночої боротьби.

На сьогодні на Рівненщині 464 спортсмени займаються боротьбою вільною та 790 спортсменів займаються греко-римською боротьбою.

Як розповів віце-президент Асоціації спортивної боротьби Рівненської області – з боротьби вільної Денис Кайда, цей рік приніс визнання нашим спортсменкам. У складі збірної вони здобули Кубок Світу. Зауважимо, що такий результат змогли показати лише три країни – Канада, Японія і Китай.
Також у 2022 році збірна команда області брала участь у чемпіонатах України, Кубку України та чемпіонаті Європи, де вибороли призові місця.

А спортсмени з греко-римської боротьби цьогоріч вибороли нагороди на Чемпіонатах Світу та Чемпіонатах України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024