Завершився Чемпіонат Рівненського району серед дітей

12 Грудня 2022, 14:08
Учасники змагань 786
Учасники змагань

Попри воєнний стан Рівненська районна асоціація футболу ризикнула проводити дитячі змагання із футболу. 

Відкритий Чемпіонат Рівненського району зібрав 19 команд. Організатори розділили усіх учасників на три вікові категорії. Про це інформують у РОАФ.

Колективи сформовані із дітей 2008-2009 року народження цьогоріч вважалися найстаршими. У цій групі змагалося 6 команд. Усі матчі проходили на полі стандартного розміру. У підсумку чемпіонами у цій віковій категорії стали юнаки ДЮСШ Гоща. 

Середню вікову групу цьогорічного Чемпіонату склали команди сформовані із гравців 2010-2011 років народження. У цій групі змагалися 7 команд і грали за системою 8+1 у пів поля. Достроково святкували Чемпіонство юнаки ФК “Клевань”. 

Серед “наймолодших”, команд сформованих із гравців 2012-2013 років народження, за звання Чемпіона змагалися 6 колективів, які теж грали за системою 8+1 у пів поля. Цей здобуток підкорився юнакам ФК “Здолбунів ДЮСШ”. 

“Група дітей 2012 року у нас дуже талановита. Усі зіграні. І дуже велика покладається надія на них у місті Здолбунів. Якщо у нас все вийде, то юнаки куватимуть футбольну славу для всієї області, - розповів головний тренер ФК "Здолбунів ДЮСШ" Олександр Соборський”

Участь у Відкритому Чемпіонаті Рівненського району взяли команди зі Здолбунова, Клеваня, Рівного, Острога, Гощі, а також Млинова та Нетішина. 

“Ми провели два повноцінних кола. Кожній команді надавалась можливість провести один тур у себе на стадіоні. Тобто ми за 2,5 місяці провели змагання в Острозі, Здолбунові, Зорі, Клевані й завершуємо отут на новому збудованому стадіоні, - розповідає голова Рівненської районної асоціації футболу Ярослав Коломис

Завершальний етап Чемпіонату та нагородження провели на полі майбутньої академії “Імпульс”. Кінцеві матчі турнірної ваги уже не мали. Усі призери визначились достроково. Єдине, юнаки ФА “Стандарт” могли зачепитися за бронзу, якби перемогли чемпіона своєї вікової категорії ФК “Клевань”. Втім зіграли внічию 2:2. На нагородженні окрім голови РРАФ Ярослава Коломиса, також були голова РОАФ Олексій Хахльов, виконавчий директор РОАФ Олег Кучер та  член виконкому ДЮФЛ України Тарас Кир’янчук. 

Переможці та призери отримали заслужені та здобуті у чесній боротьбі кубки та медалі, кращі гравці пам’ятні статуетки, а команди від Рівненської обласної асоціації футболу ігрові м‘ячі. Наостанок, голова РОАФ Олексій Хахльов дав юним футбольним талантам кілька настанов.  

“Я думаю, що саме головне це любити футбол і вірити в себе. Наше завдання давати можливості для занять футболом на таких, на сьогодні, унікальних і прекрасних полях, як тут. Тому не переставайте вірити в себе і любіть ту справу, якою займаєтеся, - порадив голова Рівненської обласної асоціації футболу Олексій Хахльов

Через воєнний стан більшість дитячих змагань на території України не проводилися. Під кінець року почали організовувати різноманітні кубкові турніри. В тому числі, вперше ДЮФЛ України розпочали у зимовий період і також у форматі Кубка. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024