У Рівному провели відкритий урок для двох інклюзивних секцій

12 Грудня 2022, 11:37
У Рівному провели відкритий урок для двох інклюзивних секцій 606
У Рівному провели відкритий урок для двох інклюзивних секцій

У Рівному відбувся відкритий урок двох об’єднаних інклюзивних секцій. Приурочили його до всесвітнього Дня футболу. 

На організований захід Рівненською обласною асоціацією футболу завітало 22 дитини із Острога та Рівного. Також були присутні батьки дітей, їхні тренери та почесні гості.  Про це інформують у РОАФ.

Інклюзивні секції - це проект, який реалізує Рівненська обласна асоціація футболу, за підтримки УАФ та міжнародних партнерів. Основна мета - залучити до футболу дітей з інвалідністю та через спорт допомогти їм соціалізуватися. 

На Рівненщині працює дві інклюзивні секції - у Рівному та Острозі. РОАФ до Дня футболу запросила усіх на відкритий урок. Все для того, аби діти набули нових навиків, подружилися між собою та отримали позитивні емоції. 

Довелося займатися у залі без освітлення, адже якраз час співпав із плановим відключенням. 

“Сьогодні всесвітні День футболу і коли свято, то треба особливо пам’ятати про тих, кому більше потрібно доброти, уваги та чуйного ставлення. Тому, в це свято ми проводимо такі заходи і вони тривають регулярно. Сьогодні дві об’єднані групи і дітки з батьками проводять цей футбольний святковий день в такій, я думаю, що не світлій атмосфері України, але з світлими очима і з теплими серцями, - поділився думками голова РОАФ Олексій Хахльов. 

Спершу для дітей вчитель ліцею №27 Юрій Наконечний провів розминку. Згодом усі разом виконували вправи. Завершилося усе футбольним поєдинком. У всіх активностях брав участь гравець рівненського “Вереса” Дмитро Кльоц. 

“Коли дивишся на дітей, вони завжди заряджають. При занятті із такими дітьми, ти це відчуваєш вдвічі сильніше. Ти бачиш як їм важко і згадуєш себе чи в роздягальні, чи на тренуванні, чи на футбольному полі і після таких зустрічей цю емоцію переносиш на гру і хочеться працювати ще наполегливіше. Дивлячись на них, ти не маєш права не віддаватися на футбольному полі чи опускати життєву планку. Мені приємно було з ними грати. Різні вправи виконувати. Приємно було бачити посмішку на їхньому обличчі, - поділився емоціями Дмитро Кльоц” 

Юрій Наконечний тренує дітей з інклюзивної секції, яка створена РОАФ на базі 27 школи. Сьогодні довелось попрацювати й з дітьми другої секції. 

“У теперішній час, коли війна і багато стресових ситуацій - немає світла, повітряні тривоги, відміняють уроки, заміновують школи -  дітям дуже важливо переключитися, отримувати позитивні емоції, порухатися, щоб гормон радості виділився. Бо коли перші заняття були, я хвилювався, що не всім дівчаткам підійде, але потім запитував у батьків, то кажуть, що все їм подобається, важкувато звісно, але щасливі, - каже Юрій Наконечний. 

Додає, що працювати у тандемі із професійним футболістом сподобалося.  

“Якщо є можливість, щоб був помічник, тим більше, коли він супер досвідчений професійний гравець, то звичайно набагато краще. Бо якщо 20 діток, то це треба, щоб було 2-3 тренера. А якщо Дмитро з дитинства займається із м’ячем, то звичайно його допомога була відчутною. Це було класно. Більше того, дітям навіть зустрітися з таким професіоналом, це як приклад куди треба рухатися, - розповів Юрій Наконечний.       

Ще одна інклюзивна секція створена на базі комунального закладу “Рівненська обласна дитячо-юнацька спортивна школа осіб з інвалідністю” та на базі “Острозької спеціальної школи №1”. Там із дітьми займаються тренери регіонального центру “Інваспорт” .

“Для наших дітей це надзвичайно важливо, адже крім буденного навчально-тренувального процесу вони мають ще такі заходи. тут вони отримують нові знання, нові навики, у тому числі від професійного футболіста РНК “Верес” Дмитра Кльоца. Це для них надзвичайно важливо. Вони завдяки таким заходам покращують майстерність, знаходять нових друзів, розширюють коло спілкування. Тобто, проходять ширшу соціалізацію в суспільстві, - прокоментував Володимир Мурін, заступник начальника КЗ “Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт” 

Втім, нічого не вдалося, якби не підтримка як українських, так і міжнародних колег.

"Хочеться також висловити вдячність координаторам від УАФ, які доклали великі зусилля на підготовчому етапі відкриття секцій задля того, аби заняття проходили весело та комфортно.Приємно, що завдяки футболу ми маємо змогу підтримувати підростаюче покоління, - зазначив координатор із захисту дітей РОАФ та член виконкому ДЮФЛ України Тарас Кир’янчук.

По завершенню, усі учасники відкритого об’єднаного уроку отримали подарунки. Також домовилися, що ще обов’язково зустрінуться у такому форматі. 

Рівненська обласна асоціація футболу ДЯКУЄ усім учасникам заходу, батькам та тренерам. Також висловлюємо щиру подяку регіональному центру “Інваспорт”, Рівненській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі осіб з інвалідністю, Острозькій спеціальній школі №1, рівненському ліцею №27, а також рівненському народному клубу “Верес” та особисто Дмитру Кльоцу. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024