БК «Старий Луцьк» зіграє проти «БІПИ» та «Говерли-Прикарпаття»

08 Листопада 2022, 14:38
БК «Старий Луцьк» зіграє проти «БІПИ» та «Говерли-Прикарпаття» 720
БК «Старий Луцьк» зіграє проти «БІПИ» та «Говерли-Прикарпаття»

У Луцьк повертається Суперліга.

8 листопада на майданчику обласної ДЮСШ відбудеться історична подія для клубу: «Старий Луцьк-Університет» повертає до міста баскетбольну Суперлігу. Про це інформують у клубі.

В рамках цього «баблу» лучани зіграють проти одеської «БІПИ» та «Говерли-Прикарпаття». В рамках Вищої ліги згадане вище тріо клубів зіграло між собою чимало матчів, однак з тих пір змінилося дуже багато. Передусім – у ростерах команд.

Першим суперником «Старого Луцька-Університету» стане одеська «БІПА». Зважаючи на відсутність «Одеси» та «Хіміка», цей баскетбольний колектив став єдиним, хто захищатиме честь Одещини у Суперлізі. На старті сезону команду очолив відомий тренер Вадим Пудзирей. До слова, зовсім нещодавно він відсвяткував день народження, тож його підопічні, без сумніву, зроблять все, аби на майданчику привітати «коуча».

Якщо порівняти ростер суперника минулого року і цьогоріч, то він суттєво відрізняється. Одесити «обросли м’язами», підсилилися кваліфікованими виконавцями. Рябчук, Кадигроб, Конєв, Шашков – стали суттєвим підсиленням для команди з берегів Чорного моря.

Залишився в команді її багаторічний символ – ветеран Євген Ткаченко. Відзначаємо те, що за «БІПу» тепер виступає і екс-гравець лучан Владислав Унгурян. Серед лідерів команди Пудзерея варто відзначити і Іллю Кабацюру, ефектні дії якого допомогли одеситам переграти «Дніпро». Традиційно, в складі команди і чимало молодих вихованців місцевого баскетболу.

Після невдалого поєдинку проти «Київ-Баскета» «Старий Луцьк-Університет» зумів реабілітуватися, обігравши «Запоріжжя» та «Черкаські Мавпи».  Відзначаємо, що у столичному «баблі» за нашу команду дебютував Олександр Коровяков, який покликаний додати досвіду та впевненості у передній лінії.

В стартових поєдинках добре проявила себе низка баскетболістів нашої команди: новоспечений капітан Коцько – в топ-3 чемпіонату за набраними очками та передачами, Рудаков – за підбираннями, а Прозапас знову продемонстрував як вміє влучати здалеку. Очевидно, що сподівається тренерський штаб і на успішну гру новачків, які потихеньку адаптовуються у Луцьку.

Наразі «БІПА», як і «Будівельник», іде без поразок у поточному чемпіонаті. На команду Володимира Журжія чекає непросте випробування, але, зрештою, чи можуть бути прохідні поєдинки у Суперлізі?

Матч проти «БІПи» стартує о 19:00.

Трансляція: Хспорт та Ютуб. Матч відбудеться без глядачів.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024