Верес впевнено обіграв Металіст-1925

05 Листопада 2022, 18:19
Верес впевнено обіграв Металіст-1925 900
Верес впевнено обіграв Металіст-1925

Верес забиває чотири м'ячі в гостьовому поєдинку проти Металіста 1925 і здобуває п'яту перемогу у чемпіонаті.

Михайло Сергійчук забиває дебютний гол у сезоні, а Олександр Лебеденко - в еліті українського футболу загалом. Про це інформують на сайті клубу.

Звітний поєдинок став четвертим в історії протистоянь суперників. У трьох попередніх матчах Верес та Металіст 1925 здобули по одній перемозі. Ще одного разу була зафіксована нічия.

Обидві команди розпочали гру у невисокому темпі, ніби намагаючись поступово відшукати слабкі місця в обороні суперника.

Але перша ж серйозна атака гостей могла завершитися взяттям воріт. Михайло Шестаков не зумів замкнути передачу Влада Шарая зліва, але Дмитро Кльоц був найшвидшим на підборі - пробив і голкіпер Металіста 1925 у стрибку був змушений витягати м‘яча з лівого нижнього кута воріт!

Буквально за мить Верес міг забити знову. Влад Шарай класно навісив на лінію воротарського, там Олександр Лебеденко пробивав головою - і знову Денис Сидоренко зіграв надійно!

Втім, зрештою доля винагородила рівнян за старання. Олександр Лебеденко ударом головою замикав подачу з кута поля, а Костянтин Бичек зіграв рукою у власному штрафному майданчику - пенальті! Дмитро Кльоц чітко реалізував пенальті - 0:1!

Харків‘яни зуміли відповісти лише наприкінці тайму. І одразу двома моментами. В першому епізоді обвідний удар гравця Металіста 1925 Костянтина Бичека парирував Богдан Когут. У другому - після подачі кутового Микита Безуглий метрів з п’яти пробив вище воріт!

А перед самим свистком на перерву вдруге міг забити Верес. Семен Вовченко пробивав штрафний - м’яч пролетів поряд із дев‘яткою воріт харківського клубу!

Щойно розпочався другий тайм - червоно-чорні забили вдруге. Рівняни розіграли аут на лівому фланзі, Віталій Дахновський отримав м‘яча від Євгена Пасіча і в дотик віддав на вільного Олександра Лебеденка, а той обвідним ударом метрів з шістнадцяти технічно пробив у дальній кут! Дебютний гол для Олександра Лебеденка в Українській Прем‘єр-лізі.

Далі дубль міг оформити Дмитро Кльоц. Він класно пробив з-за меж штрафного майданчика- трошки повз верхній кут воріт.

Натомість, свій другий у чемпіонаті гол провів інший центральний півзахисник команди Юрія Вірта. Удар Влада Шарая після прострільної передачі Віталія Дахновського справа заблокували захисники, першим на підборі був Микола Гайдучик. Він виконав скидку на вільного Валерія Кучерова, який зумів ефектно пробити з розвороту - рикошет і м‘яч у сітці - 0:3.

Наприкінці гри підопічні Едмара один гол відіграли. Ростислав Русин ефектно у дотик замкнув передачу Ігоря Курила з глибини поля. Дуже видовищно.

Металіст 1925 великими силами пішов вперед рятувати матч і пропустив ще один разючий контрвипад. Михайло Сергійчук отримав зручну передачу від Владислава Шарая, обіграв голкіпера Металіста 1925 Дениса Сидоренка і забив - 1:4.

 

Це п'ята у чемпіонаті перемога Вереса! І п'ята перемога в гостях.

Голи: Русин (81) - Кльоц (10, з пенальті), Лебеденко (47), Кучеров (69), Сергійчук (90).

Попередження: Бичек (10), Мартинюк (55), Курко (85).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024