У Тростянці відбулись змагання з легкої атлетики

20 Жовтня 2022, 11:10
Учасники змагань 1335
Учасники змагань

В селі Тростянець Луцького району відбулись змагання з легкої атлетики за програмою обласної Спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю.

Змагання відбулися 19 жовтня. Про це інформує Інваспорт.

Всеукраїнська спартакіада «Повір у себе» включає дев'ять видів програм, на Волині її проводять вже втретє. 19 жовтня був представлений перший вид - легка атлетика. Всього взяли участь понад 30 учасників у чотирьох нозологіях: порушення зору, слуху, розумово-фізичного розвитку та ураження опорно-рухового апарату.
Змагалися діти з Ковельського, Володимирського та Луцького районів. Учасники представляли дві вікові групи: молодшу та старшу. Перші змагалися на дистанції 60 та 200 м. Інші - 100 та 200 м.
На офіційному відкритті були присутні почесні гості: голова Ківерцівської територіальної громади Олександр Ковальчук, начальник Управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук.
Своє вітальне слово на офіційному відкритті заходу сказав головний організатор, начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», перший заступник голови відділення НОК України у Волинській області, депутат обласної ради Віктор Галан-Влащук.
«Я пам'ятаю як три роки тому ця спартакіада розпочиналася, потім Covid-19, потім повномасштабна війна, і зараз ми в такий складний час можемо проводити ці змагання. Я розумію, що багато хто не зміг з інших куточків областей по тій чи іншій причині приїхати, але це вже починається рух, відродження нашого спортивного фронту. Хочу перш за все подякувати тим людям, які допомагають нам розвивати спорт, адже активно включилися до розвитку спорту Ківерцівська громада, висловлюю велику вдячність голові громади, а також директору загальноосвітньої школи Миколі Євгеновичу», – говорить Віктор Галан-Влащук.

Через повітряну тривогу довелося зробити перерву і перечекати в укритті, але це не завадило учасникам показати гідні результати.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024