Серед звільнених із полону військових – арбітр ПФЛ

22 Вересня 2022, 09:51
Дмитро Кубряк 1198
Дмитро Кубряк

Футбольного арбітра і хороброго лікаря-нейрохірурга Дмитра Кубряка звільнено з полону рашистів.

Разом з іншими Героями-захисниками Маріуполя, серед яких є футбольні ультрас різних українських клубів, і їх військовими керівниками Денисом Прокопенком (“Редіс”), Сергієм Волинським (“Волина”) і Святославом Паламарем ("Калина"). Про це інформує Андрій Павелко.

З Дмитром, який раніше працював на матчах ПФЛ, ми бачились наприкінці березня у госпіталі Дніпра, де він оперував наших поранених воїнів. Невдовзі він, незважаючи на величезний ризик, поїхав з групою інших медиків в оточене російською ордою місто-Герой Маріуполь, щоб рятувати його Героїв-оборонців. Де й потрапив у полон до окупантів. 

Це були 5 місяців дуже важких випробувань для Дмитра, який перебував у сумнозвісний Оленівці, і протягом яких ми вірили, переживали, молилися, підтримували сім’ю Дмитра і шукали можливості для його звільнення.

Нещодавно про можливості для звільнення з полону окупантів наших спортсменів у телефонній розмові говорили Президент України Володимир Зеленський і президент УЄФА Александер Чеферін. Александер в цей час якраз перебував у Хорватії, де в рамках роботи Виконкому УЄФА обговорювали важливість вирішення цього питання. І ось, завдяки молитвам, зусиллям військових і керівництва держави Дмитра вдалося звільнити з полону. 

«Для мене було честю і надзвичайно приємною місією повідомити про це особисто дружині нашого Героя – Наталі, а також його сину і матері. Під час розмови з Дмитром висловив захоплення його героїзмом і витримкою. А ще пообіцяв йому, що він обов’язково отримає призначення на матчі і зможе продовжити в Україні кар’єру арбітра на найвищому рівні. Адже Герой, який врятував багато життів наших воїнів і сам витримав стільки випробувань, є символом нескореності! Він є неймовірно надихаючим прикладом для своїх колег-арбітрів, для футболістів, на матчах яких буде працювати, і для всієї футбольної родини України! Вірю, що з часом Дмитро працюватиме і на міжнародних матчах», – йдеться в повідомленні.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024