Футболісти-аматори з Рівненщини виступатимуть за друголіговий «Звягель»

11 Вересня 2022, 15:00
Футболісти-аматори з Рівненщини виступатимуть за друголіговий «Звягель» 2350
Футболісти-аматори з Рівненщини виступатимуть за друголіговий «Звягель»

Одним із новачків Професіональної футбольної ліги (ПФЛ) України став колектив «Звягель» із Новограда-Волинського. Клуб виступатиме в Чемпіонаті України серед команд Другої ліги.

Зі сайту ПФЛ Спорт на Районі довідався, що в складі «Звягеля» виступатиме троє футболістів-аматорів із Рівненщини. Усі вони заявлені за новоград-волинський колектив 9 вересня.

Отож, у Другій лізі України в сезоні 2022/23 гратиме Андрій Фесенко, футболіст з Острога, тренер-викладач Острозької ДЮСШ. Ігрове амплуа – півзахисник, виступатиме під 11 номером.  Попередня команда – аматорський «ОДЕК» (Оржів), що грав у Чемпіонаті ААФУ та Чемпіонаті Рівненської області.

У цьому сезоні ворота «Звягеля» захищатиме ексоржівець Андрій Омелянюк. Він гратиме під номером 12.

Дев’яткою «Звягеля» став колишній гравець рівненського «Yuterm» Валерій Нікітчук.  Нападник має досвід виступів у ПФЛ – 2017/18 років грав за «Інгулець-2» (Петрове).

Також офіційно заявлений за друголіговий «Звягель» Назар Гаврилюк, уродженець Нетішина Хмельницької області, який попередній сезон провів у ФК Грем’яче», що виступав у Чемпіонаті Рівненської області.

На порталі «Transfermarkt» до складу «Звягеля» внесений уродженець Дубна Артур Ващишин. Ващишин – вихованець школи київського «Динамо» та був гравцем другої команди киян. Минулий сезон футболіст провів у хмельницькому «Поділлі» на правах оренди. Однак на сайті ПФЛ серед футболістів «Звягеля» прізвища Ващишина немає.

Відзначимо, що до заявки «Звягеля» в Чемпіонаті Житомирської області серед аматорських команд увіходили уродженці Рівненщини Віктор Газицький (раніше виступав за футзальний клуб «Хімік-Танчик») і Андрій Наумець (грав за футзальний «Хімік-Танчик» і футбольний клуб «ОДЕК»). Обоє гравців відзаявлені з Чемпіонату ЖОАФ 8 вересня 2022 року, однак станом на 11 вересня відомостей щодо заявки в ПФЛ немає. Можливо, ці гравці згодом будуть дозаявлені за новоград-волинський колектив.

 

Більше про уродженців Рівненщини в професійному футболі тут: 11 сильних, 7 запасних і 6 джокерів: імовірно-неймовірна футбольна команда уродженців Рівненщини

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024