Варашанин у складі збірної України з пляжного футболу здобув путівку на Всесвітні пляжні ігри-2023

05 Вересня 2022, 08:42
Чоловіча збірна України з пляжного футболу забезпечила собі путівку на Всесвітні пляжні ігри-2023 926
Чоловіча збірна України з пляжного футболу забезпечила собі путівку на Всесвітні пляжні ігри-2023

Збірна України з пляжного футболу в Катанії зіграла у чвертьфінальному поєдинку європейського відбору до Всесвітніх пляжних ігор 2023 року.

Про це інформує пресслужба УАФ.

Підопічні Миколи Костенка потрапили до 1/4 фіналу турніру, перемігши у групі С Азербайджан (5:4) і поступившись Швейцарії (3:7). Синьо-жовті посіли друге місце й вийшли у плей-офф на першу команду групи А, господаря відбору — Італію. Успіх у цьому матчі забезпечував переможцю перепустку на Всесвітні пляжні ігри 2023 року.

Попри явний статус фаворита у суперника, адже Італія — восьма команда світового рейтингу, українці відразу захопили ініціативу у власні руки. На 4-й хвилині Юрій Щериця та на 6-й Ігор Борсук зробили рахунок 2:0 на користь синьо-жовтих. На жаль, через дві хвилини автор нашого другого м'яча побачив перед собою червону картку. 

У другому періоді наша команда ще збільшила оберти, і спочатку Щериця оформив дубль, а потім Ярослав Заворотний забив четвертий м'яч у ворота італійців. 

На цьому українці надто заспокоїлися і дозволили Джанмарко Дженовалі, Еммануеле Зурло, Алессандро Ремеді та Марко Джордані у третій 12-хвилинці зрівняти рахунок.

Гра перейшла в овертайм, на першій хвилині якого вихованець КДЮСШ «Ізотоп» Рівненська АЕС Андрій Пашко знову вивів синьо-жовтих уперед. Цей м'яч і став вирішальним. Отже, перемога України — 5:4.

Таким чином, чоловіча збірна України з пляжного футболу вийшла до півфіналу турніру і слідом за нашою жіночою командою забезпечила собі місце на Всесвітніх пляжних іграх 2023 року на індонезійському Балі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024