Ківерці прийняли обласні змагання з рибної ловлі серед спортсменів з інвалідністю

04 Вересня 2022, 14:43
Ківерці прийняли обласні змагання з рибної ловлі серед спортсменів з інвалідністю ФОТО 1095
Ківерці прийняли обласні змагання з рибної ловлі серед спортсменів з інвалідністю

У Ківерцях на озері Молодіжне відбувся чемпіонат області з риболовного спорту (ловля риби поплавковою вудкою) серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями слуху.

Змагання відбулися в суботу, 3 вересня. Про це інформують на сторінці Волинського Центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

На урочистому відкритті були присутні перший заступник Ківерцівського міського голови (Ківерцівська міська рада) Ігор Роганов, заступник міського голови Юрій Тананайський, начальник Управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук, начальник ВРЦФКСОІ «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук, відповідальний секретар відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області Олександр Хриплюк, головний суддя змагань Андрій Сітовський.

Переможці-спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату:

  • І місце – Нечипорук Олександр;
  • ІІ місце – Благовєрний Дмитро;
  • ІІІ місце – Кацевич Дмитро

Спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату, які пересуваються на кріслах колісних:

  • І місце – Юрій Костюк;
  • ІІ місце – Олександр Лопоха.

І хоч улов не дуже вдався, але Ківерцівська міська рада нагородила кожного учасника іменною подякою та солодким подарунком за старання. 

Усіх переможців у номінаціях Ківерцівська громада нагородила вудками. Відзнаку за найбільший улов отримав Юрій Костюк. А в номінації «Big fish» – Олександр Нечипорук.

Від відділення НОК України учасники були нагороджені олімпійськими календарями. 

Наприкінці дійства кожен мав змогу скуштувати куліш та завершити насичений рибний день польовою кухнею.

«У 8 років я почав ловити рибу, зараз мені 15 і для мене це цікаво, звичайно, краще, коли є багато улову, але все ж це чудовий вид спорту, це нові враження, нові навички, стимул до чогось нового. До речі, я сам не їм уху, але часто її готую. І зараз я не засмучуюсь, що рибу потрібно випускати, бо нещодавно був з татом на рибалці, і, коли зловили 1,5 кг карпа, ми його відпустили, щоб він ще більше виріс і розмножився», – поділився враженнями наймолодший учасник і призер Дмитро Благовєрний, спортсмен з ураженням опорно-рухового апарату:

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024