17-річного воротаря з Дубна вважають одним із найперспективніших футболістів майбутнього

04 Серпня 2022, 11:13
17-річного воротаря з Дубна вважають одним із найперспективніших футболістів майбутнього 4141
17-річного воротаря з Дубна вважають одним із найперспективніших футболістів майбутнього

У недалекому майбутньому яскравою зіркою українського, ба більше, світового футболу може стати 17-річний воротар Давид Фесюк, який виступає за хорватський «Хайдук», а сам є уродженцем Дубна Рівненської області.

Про юнака як одного з найперспективніших футболістів пише видання «Sport UA».

Давид Фесюк дебютував за першу команду «Хайдука», ледве йому виповнилося 17 років. Головний тренер команди зі Спліта Валдас Дамбраускас випустив українського воротаря під час благодійного матчу проти «Шахтаря» на останні 15 хвилин гри. Давид не тільки вперше постав перед норовливою публікою «Хайдука», але й отримав капітанську пов'язку та став наймолодшим капітаном в історії хорватського клубу.

Сьогодні Фесюк – повноцінний гравець першої команди «Хайдука». Його фізичні тести після відпустки були настільки разючими, що його відразу перевели до першої команди. Українець тренується та працює із головною командою, а ігрову практику отримуватиме з юнаками.

Український голкіпер у першій команді працює разом із такими могіканами, як Даніель Субашич та Ловро Калініч. Перший відомий своїми виступами за «Монако», а другий пограв у Бельгії та за «Астон Віллу» в АПЛ, а зараз капітанить у Спліті. Даніелю та Ловро вже за тридцять. Чекаємо дебюту Фесюка у чемпіонаті Хорватії вже цього сезону.

Відмінність Фесюка перед українськими воротарями – хороша гра ногами. Крім цього, немає проблем із реакцією, грою на виходах. Сам по собі ерудований хлопець, який вільно говорить англійською, іспанською, італійською, не кажучи вже про хорватську та словацьку.

Давид є вихованцем Академії Марека Хамшика. Виступав у Словаччині за «Слован». З літа 2021 року виступає за «Хайдук». Воротар міг піти раніше на підвищення. Він був на оглядинах в «Реалі», «Валенсії», «Вільярреалі», але відсутність паспорта ЄС у батьків не дозволила законно переїхати до Іспанії. З осені 2021 року виступає за юнацьку збірну України, хоча активний інтерес до гравця проявляла Словаччина.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024