Волинянка Валерія Шоломіцька очікує старту юніорського Чемпіонату світу у Колумбії

01 Серпня 2022, 10:44
Валерія Шоломіцька та Олена Борисюк 1106
Валерія Шоломіцька та Олена Борисюк

Волинянка Валерія Шоломіцька та її тренерка Олена Борисюк в очікуванні старту юніорського ЧС у Колумбії.

Про це інформують на сторінці Федерації легкої атлетики Волинської області у фейсбуці.

1 серпня вона з тренеркою прибули до Калі з Колорадо-Спрінгз, США.

На Чемпіонаті світу в Омані Олена Борисюк познайомилася зі спортсменкою із США, яка запросила волинянок додому, щоб підготуватися до юніорського ЧС.

«До війни я планувала, що ми поїдемо хоча б за два тижні до змагань в Колумбію, адже там буде значна різниця у часі (9 годин) і висота 1 000м. В умовах війни українська федерація не має можливості відправити спортсменів на збір перед чемпіонатом, тому це для нас випав дуже хороший шанс тренуватись на заключному етапі підготовки в США", - розповідає Олена.

Збір у США Шоломіцька розпочала 12 червня. У Колорадо-Спрінгз спочатку було важко адаптуватися до іншого часового поясу і високогір’я. Стали у нагоді поради батьків Олени Борисюк, які мають досвід підготовки в горах.

Нагадаємо, що 24 червня Валерія феєрично перемогли в Юджині на стадіоні, де нещодавно відбувся Чемпіонат світу. Для України це була знакова подія, адже вперше в історії США на їхньому національному чемпіонаті дозволили виступити спортсменам з іншої країни.

«Безмежно вдячна моїм друзям з Америки, що зробили запрошення для моїх дівчат Валерії та ще одній моїй спортсменці Юлії Петрик на ці змагання. Результатом змагань Валерії я задоволена не зважаючи на таку важку акліматизацію хороший результат - 46:46 і перемога», - розповідає Олена.

Тренерка відзначає надзвичайну гостинність американців і сподівається, що колись і вони в Україну у гості.

Після Юджина спортсменка і тренерка повернулися в Колорадо-Спрінгз і продовжили підготовку там.

«Тренувалися на шкільному стадіоні. У США шкільні стадіони як у нас «Авангард», - розповіла Олена.

Старт Валерії Шоломіцької у заході на 10 000 м на юніорському ЧС-2022 відбудеться 5 серпня о 8:30 за місцевим часом і 18:30 за київським.

Удачі і тримаємо за неї кулачки!!!

Трансляції змагань на сайті Суспільне Спорт будуть починатися щодня з 23:00. У прямому ефірі покажуть всі вечірні сесії змагань. Щодня на ютуб-каналі Суспільне Спорт виходитимуть хайлайти з виступами українців та яскравими моментами змагань.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024